HOOGHART HEEFT NIET DE WAARHEID VERTELD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Vakbondsleider Ronald Hooghart heeft niet de waarheid verteld aan de leden van de bond bij het directoraat Cultuur.

Hooghart, tevens voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) en daarnaast ook parlementariër van de NDP in De Nationale Assemblee (DNA) vertelde vorige week aan het stakend personeel van Cultuur en aan journalisten dat directeur Elviera Sandie en onderdirecteur Harriëtte Bholasingh-Helstone terug zijn getreden. Dit bleek achteraf een verzonnen verhaal waarvoor Sandie geen begrip kan opbrengen.

Vernomen wordt dat Hooghart en een deel van het personeel op Cultuur bewust proberen om het beleid te frustreren met als doel de leiding in een kwaad daglicht te stellen. Hooghart en de ontevreden werknemers zien graag dat iemand anders de scepter zwaait op Cultuur. Die persoon zou reeds in beeld zijn bij de actievoerders. Ook geluiden als zou het directoraat verlamd zijn door de vakbondsactie blijkt niet op waarheid te berusten. Een groep ambtenaren voert acties en onderwerpt zich niet aan het gezag, terwijl een ander deel zich optimaal van haar taken kwijt en ook nog het extra werk probeert op te vangen vanwege de staking.

Sandie vindt het ongepast dat er geïnsinueerd wordt dat zij haar functie ter beschikking heeft gesteld.

Zij had nog eind vorige week een onderhoud met Onderwijsminister Lilian Ferrier om over het cultuurbeleid te praten. Het opstappen dan wel ter beschikking stelling van haar functie als directeur is volgens Sandie nooit ter sprake geweest.

Het is Hooghart die vorige week na een gesprek op het kabinet van de minister naar buiten kwam en de indruk wekte bij het stakend personeel alsof er succes is geboekt in de eis om Sandie te vervangen. “De mevrouw zal terugtreden”, stelde Hooghart die de mening is toegedaan dat Sandie een schrikbewind voert op Cultuur. Het personeel ontving het ‘goede nieuws’ vol lof, maar blijkt achteraf niet te zijn voorzien van de juiste informatie. “Het is een leugen”, aldus Sandie.

UNITEDNEWS