4 VAN DE 5 ABOP-MINISTERS HEEFT COVID-19/ VICEPRESIDENT BRUNSWIJK NIET GETEST

Er waren tot en met zaterdagmiddag 5 ministers en een parlementariër besmet met Covid-19. Na minister Diana Pokie van Grond- en Bosbeheer, minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Reshma Kuldipsingh van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), zijn ook minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol), minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport en parlementariër Miguella Soemar-Huur positief getest.

Opvallend is dat 4 van de 5 ABOP-ministers besmet zijn met het virus. Parlementariër Soemar-Huur is ook ABOP-er.

Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) is de enige ABOP-minister die niet positief is getest op Covid-19. ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, tevens vicepresident van het land, heeft zich niet laten testen. Het is onduidelijk waarom de VP dit niet doet. Hij verschijnt wel normaal op het werk, maar zou geen symptomen vertonen.

In De Nationale Assemblee (DNA) is veel gewag gemaakt over de manier hoe kabinetsleden omgaan met de veiligheidsprotocollen. De oppositiefractie van de NDP heeft donderdag speciaal hierover een persconferentie belegd.

De DNA-vergadering van die dag werd afgeblazen toen aan het licht kwam het testresultaat van minister Amoksi positief bleek te zijn, terwijl hij in de vergaderzaal van het parlement was. De minister vertrok wel onmiddellijk toen het testresultaat hem bekend werd, maar daarmee is de NDP niet tevreden. Volgens de partij mocht de minister nimmer het DNA-gebouw bezoeken, maar in quarantaine zijn in afwachting van de uitslag van zijn test. Fractieleider Rabin Parmessar maakte zich erg boos om de nonchalance van de regering en was niet zuinig in het uiten van zijn misnoegen. Dit werd afgestraft door DNA-voorzitter Marinus Bee. Die riep de hulp van de politie in om Parmessar uit de vergaderzaal te zetten.

Het is Parmessar die de besmetting van Amoksi aan de kaak stelde in DNA. Indien dit niet was gebeurd zou de vergadering van donderdag gewoon afgewerkt worden, zonder de kennis dat er mogelijk contaminatie heeft plaatsgevonden. Ook Soemar-Huur was korte tijd in het DNA-gebouw. Nadat president Chan Santokhi de besmetting van minister Amoksi bevestigde werd de vergadering afgeblazen door Bee. Vrijdag is het DNA-gebouw gereinigd. 

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box