AANDACHT REGERING VOOR DEFECTE AGGREGATEN BINNENLAND LAAT TE WENSEN OVER

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De regering faalt in het brengen van oplossingen voor de dorpen in het binnenland die maanden zonder stroom zitten. Door achterstallig onderhoud hebben veel aggregaten het begeven en in sommige dorpen doen de machines het wel, maar er wordt geen brandstof aangeleverd om die te voeden.

Volksvertegenwoordigers reageren boos op de nalatigheid van de regering. Het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen beloofde, bij monde van minister Regillio Dodson, een aantal keren in rap tempo ad hoc maatregelen te zullen treffen om de directe noden op te lossen. tegelijkertijd is een structureel programma in voorbereiding om het binnenland permanent van stroom te voorzien.

Wendell Asadang (NDP) liet deze week nogmaals een noodkreet horen. Hij vreest dat de schooljeugd in Brokopondo een slechte beurt zal maken tijdens de aankomende examenperiode, omdat die niet in staat is om te studeren. Asadang somde een lijst van dorpen op waar het ’s avonds pikdonker is.

“Het zijn Surinamers. Dus ik denk dat we moeten voorkomen dat we drop-outs krijgen”, zegt Asadang. “Straks horen we weer dat het niveau of het percentage laag is.”

Silvana Afonsoewa (NDP) maakte zich wederom boos om het uitblijven van een oplossing.

“Elke keer staat men hier en vertelt men weer een ander verhaal dat de aggregaten gemaakt zullen worden”, zegt zij verwijzend naar de toezeggingen van minister Dodson.

Ingaande donderdag is er een nieuwe minister van Natuurlijke Hulpbronnen in functie. Sergio Akiemboto, zelf afkomstig uit Brokopondo, zal het varkentje dan moeten wassen. 

UNITEDNEWS