AANSTAANDE ZATERDAG WEER TOTAL LOCKDOWN

Voor aanstaande zaterdag, 29 augustus, wordt er weer een algehele lockdown voorbereid waarbij niemand de straat op mag. Dit om de zorgwekkende verspreiding van het coronavirus terug te dringen.

Het is niet uitgesloten dat er wordt overgegaan tot een total lockdown voor langere tijd. De autoriteiten zijn de noodzaak hiervan aan het overwegen. Afgelopen zaterdag had het Korps Politie Suriname (KPS) de handen vol. Er werden 126 personen aangehouden die de openbare weg opgingen zonder de nodige dispensatie.

Het straatbeeld als graadmeter nemende komt de politie tot conclusie dat de meeste burgers zich zaterdag hebben gehouden aan de total lockdown. “Maar helaas zijn er toch nog teveel mensen op straat geweest”, zegt Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname (KPS). Deze overtreders zijn overgebracht naar het Politie Opleiding Centrum (POC), en mochten de volgende ochtend weer huiswaarts keren. Voor deze keer hoefden zij geen boete te betalen.

Tijdens de partiële lockdown van zondag zijn er minder mensen door de sterke arm in de kraag gevat. President Chandrikapersad Santokhi had bij de aankondiging van de aangepaste Covid-maatregelen reeds een balletje opgeworpen over een eventuele total lockdown indien de ingestelde Covid-maatregelen met een korreltje zout wordt genomen 

De volgende total lockdown vangt aan op vrijdag 28 augustus om 8 uur ’s avonds en duurt tot en met zondag 30 augustus om 5 uur ’s morgens. De partiële lockdown is nog steeds van kracht op de andere dagen, en wel van 8 uur ’s avond tot en met 5 uur ’s morgens.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box