AANSTELLING FAMILIELEDEN GAAT ONDANKS KRITIEKEN ONVERKORT DOOR

Foto compilatie: Vicepresident Ronnie Brunswijk en zijn zoon Fulgence Javinde, dc van Paramaribo Zuidwest.

Het aanstellen van familieleden in bestuurlijke organen en staatsbedrijven gaat onverkort door, ondanks enorme weerstand vanuit de samenleving.

Na de facilitering van de broer van vicepresident als president-commissaris bij Staatsolie Maatschappij Suriname en de echtgenote van de president als lid van de Raad van Commissarissen bij het staatsbedrijf, zijn er nog meer spraakmakende installaties geweest.

Dinsdag is een zoon van vicepresident Ronnie Brunswijk geïnstalleerd als districtscommissaris van Paramaribo Noordoost, terwijl een dochter zich nu ook president-commissaris van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) mag noemen. Vanwege deze recente ontwikkelingen is de benoeming van Bronto Somohardjo, zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo, als minister van Binnenlandse Zaken (BiZa) naar de achtergrond gedrukt.

Brunswijk is tot zover niet ingegaan op het geregel van zijn broer en kinderen op strategische posten in staatsbedrijven en bestuur van het land. Santokhi heeft de benoeming van de first lady wel op diverse momenten verdedigd. Zijn echtgenote voldoet naar zeggen van de president aan alle capaciteiten om te waken over de staatsbelangen bij Staatsolie.

De first lady wordt volgens Santokhi op nog meerdere fronten ingezet, veelal op eigen verzoek om haar echtgenote te ondersteunen. Hij heeft een team aan vrijwilligers en de first lady geeft leiding aan deze groep ‘liefdadigheidswerkers’. “Er is een hele grote machine die draait rond de president, waarbij zij een coördinerende rol heeft. Ze wordt daarvoor niet betaald. Uiteraard zijn er inmiddels meer mensen bijgekomen. Er is nu een directeur op het Kabinet, de heer Moensi, die dat gedeelte van de wetten, het juridisch gedeelte, op zich heeft genomen. Langzaam geven we dan body aan een nieuwe structuur op het Kabinet van de President. Zover is het nog niet” aldus de president.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box