ACTIEVE COVID-19-GEVALLEN WEER FORS TOEGENOMEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Er schijnt nog geen keerpunt te zijn in de toename van het aantal actieve COVID-19-gevallen in Suriname. Integendeel is de trend opwaarts.

Gisteravond bleken uit 515 testen die waren afgenomen 97 personen met het coronavirus te zijn besmet. Het is de eerste keer dat zoveel mensen in een dag zijn geswabt. Met de nieuwe positieve meldingen is het aantal actieve gevallen geklommen naar 727.

De meeste gevallen werden genoteerd in Paramaribo en Wanica, de twee dichtsbevolkte districten. Gisteren werden 59 mensen genezen verklaard. De autoriteiten meldden dat twaalf ernstig zieke patiënten de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn opgenomen, terwijl 91 andere patiënten in verschillende ziekenhuizen worden verpleegd. In isolatie zijn 289 personen die positief zijn.

Intussen is bekend dat ook het ministerie van Volksgezondheid te maken heeft met positieve gevallen. Twee medewerkers van de Technische Dienst van voornoemd ministerie blijken te zijn besmet. De contact tracing naar personen met wie deze medewerkers in contact zijn gekomen, zodat die geswabt worden, is al in gang gezet. Minister Amar Ramadhin wijst beweringen als zouden zeker 30 personen op het ministerie zijn besmet van de hand. Ook bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn besmettingen onder het personeel gemeld. Daar zou er een uitbraak van het virus zijn onder keukenpersoneel meldde de medisch directeur in een interne circulaire aan het AZP-personeel.

UNITEDNEWS