HET VLIEGVERBOD WORDT “WAARSCHIJNLIJK OPGEHEVEN OP HET MOMENT DAT QUARANTAINE DOOR DE NEDERLANDSE WET VERPLICHT WORDT”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Vanaf 23 januari 00.01 uur Nederlandse tijd laat Nederland geen passagiersvluchten uit Suriname meer toe tot zijn grondgebied.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) maakte dit vliegverbod vanmorgen omstreeks 07.00 uur Surinaamse tijd bekend in een nieuw reisadvies voor Suriname. “Dit is een van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus uit het buitenland te voorkomen. Dit betekent dat u na die tijd niet meer rechtstreeks naar Nederland kunt vliegen”, zegt het ministerie. Vanaf hetzelfde moment hebben passagiers in veel gevallen ook een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip.

Het vliegverbod wordt “waarschijnlijk opgeheven op het moment dat quarantaine door de Nederlandse wet verplicht wordt”. Door passagiers die uit andere hoge risicolanden naar Nederland afreizen zal in veel gevallen een negatieve PCR-test en een negatieve sneltest moeten worden getoond.  Eerder in de week maakte de Nederlandse regering al bekend dat het reisbeleid voor een aantal landen zou worden aangescherpt. Dit vooral vanwege de nieuwe varianten van het COVID-19-virus die in verschillende landen opduiken.

Behalve voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Kaapverdië en Dominicaanse Republiek geldt voor alle landen in Zuid-Amerika een vliegverbod. Vliegmaatschappij KLM had gisteren reeds aangekondigd vanaf zaterdag passagiersvluchten van en naar Suriname op te schorten.

Daags daarvoor had de SLM aangegeven nog na te gaan wat te doen naar aanleiding van het nieuwe aangescherpte reisbeleid van Nederland.

UNITEDNEWS