ADHIN MAG ZIJN KANT VAN HET VERHAAL VERTELLEN AAN DNA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Parlementariër en gewezen vicepresident Ashwin Adhin krijgt de kans zijn zegje te doen in De Nationale Assemblee (DNA) over wat zijn rol is in de weggenomen en vernietigde media-apparatuur van het Kabinet van de vicepresident.

Dit is dinsdag besloten tijdens een huishoudelijke vergadering. Er is tijdens de besloten vergadering afgesproken dat er een hoorcommissie wordt ingesteld die Adhin de kans geeft zijn kant van het verhaal te vertellen. Dit komt nadat de procureur-generaal een vordering bij DNA had ingediend om Adhin in staat van beschuldiging te stellen zodat hij vervolgd kan worden door het Openbaar Ministerie (OM).

De NDP-fractie, waar Adhin toe behoort, is tevreden met de instelling van een hoorcommissie. Nog deze week zal de gewezen vicepresident zich moeten verantwoorden tegenover de commissie. “Als hij gebruikt maakt van de mogelijkheid zal nog moeten blijken”, zegt Asiskumar Gajadien, van de regeringsfractie VHP. Gajadien is trouwens ook voorzitter van de hoorcommissie.

Hij zegt dat ondanks Adhin zijn weerwoord geeft aan DNA, de pg uiteindelijk toch de ruimte zal moeten krijgen om zijn werk te doen. Dat is de lijn die gehouden wordt in DNA omtrent vermeende dubieuze zaken waarin politieke ambtsdragers verwikkeld zijn en het OM een vervolgingsproces wenst in te zetten.

Adhin verzekerd dat hij zijn kant van het verhaal zal delen met de hoorcommissie. “Ja, het is de bedoeling dat de hoorcommissie natuurlijk de ruimte geeft aan de persoon in kwestie om duidelijkheid te brengen”, zegt de gewezen vicepresident. Hij blijft erbij dat hij slachtoffer is van politieke rancune. De zaak rond de media-apparatuur is volgens hem zwaar overtrokken met de bedoeling hem politiek uit te schakelen. “Tegen de tijd dat ik het uitleg, gaat u ook zeggen: waarmee zijn we bezig?”

UNITEDNEWS