ALFAISI EN BREEVELD WACHTEN OP VERONTSCHULDIGINGEN NDP-TOPPERS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Steven Alfaisi en Carl Breeveld, respectievelijk partijvoorzitter en fractieleider van de DOE-partij in De Nationale Assemblee (DNA), kijken uit naar gepaste maatregelen tegen prominenten van regeringspartij NDP die zich afgelopen zaterdag zouden hebben misdragen tijdens een partijbijeenkomst.

Er zou volgens de DOE-toppers op een onfatsoenlijke manier zijn omgegaan met gerespecteerde instituten in het land, waaronder de rechterlijke macht. Dit is vervat in een schrijven naar DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Zij is tevens ondervoorzitter van de NDP. De brief is ook gericht naar president Desi Bouterse, tevens voorzitter van de NDP. “Met afschuw hebben wij kennisgenomen van het, in onze beleving, opruiend gedrag van exponenten van de Nationale Democratische Partij (NDP).

Dit gedrag, gepaard met grove beledigingen, is voornamelijk gericht tegen de Rechtelijke Macht. De Nationale Assemblee, de Regering en de Rechtelijke Macht, zijn de fundamenten waarop onze rechtstaat rusten.

Aantasting of belediging van een (1) van deze betekent, het plegen van inbreuk op en ondergraving van onze rechtstaat. Tevens betekent het, inbreuk op het gevoel van respect voor het recht, moraal en fatsoen binnen de samenleving”, stelt de top van DOE.

Het kan bij de oppositiepartij niet anders dan dat de NDP-leiding optreedt tegen haar partijtoppers die over de schreef zouden zijn gegaan met hun uitspraken. Gevraagd wordt naar een “corrigerend optreden” en “distantiëring van de opruiing en gedane beledigingen als medeverantwoordelijke voor de waarborging van de rechtstaat”.

De meest controversiële uitspraak kwamen van NDP-parlementariër Silvana Afonsoewa en partijondervoorzitter Ramon Abrahams. “Oppositie noch krijgsraad zal de show stoppen. No wan p’tjing jap japi, no wang p’tjing kes kesi e kong tap a show”, is haar stelling

UNITEDNEWS