AMERIKAANSE GEVECHTSVLIEGTUIGEN OEFENEN BOVEN GUYANA IN GOEDGEKEURDE SAMENWERKING

Amerikaanse F/A-18F Super Hornet gevechtsvliegtuigen | Bron: OilNow.gy | Foto bron: Navair 

Afgelopen donderdag vlogen, in het kader van een goedgekeurde samenwerkingsoefening, twee Amerikaanse F/A-18F Super Hornet gevechtsvliegtuigen over Georgetown, Guyana.

De toestellen, afkomstig van het vliegdekschip USS George Washington, voerden de overvluchten uit op verzoek van de Guyanese defensiemacht (Guyana Defence Force, GDF) en in samenwerking met het Amerikaanse Southern Command.

Deze oefeningen maken deel uit van een bredere defensieovereenkomst tussen Guyana en de Verenigde Staten.

In een afzonderlijke verklaring meldde de Amerikaanse ambassade in Guyana tevens het bezoek van generaal-majoor Julie Nethercot, directeur Strategie, Beleid en Planning van het Amerikaanse Southern Command, van 6 tot 8 mei aan Guyana. Het directoraat is verantwoordelijk voor strategische planning, beleidsontwikkeling en coördinatie van veiligheidssamenwerking in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

De ambassade licht toe dat “Het directoraat direct bijdraagt aan de doelstellingen van het Southern Command, waaronder het afschrikken van agressie, het bestrijden van bedreigingen, het snel reageren op crises en het samenwerken met bondgenoten en partnerlanden om de capaciteit van de regio te versterken voor een veilig, vrij en welvarend Westelijk Halfrond.”

Tijdens haar bezoek sprak generaal-majoor Nethercot met brigadegeneraal Omar Khan, stafchef van de GDF, over lopende initiatieven op het gebied van veiligheids- en technologische samenwerking. Dit was haar tweede bezoek aan Guyana.

REGIO

GERELATEERD AAN: BRITS OORLOGSSCHIP NAAR GUYANA GESTUURD INZAKE GRENSCONFLICT MET VENEZUELA

 

Facebook Comments Box