APACHE VINDT TWEEDE AANZIENLIJKE OLIEBRON IN SURINAME

Oliegigant Apache heeft vandaag bekend gemaakt dat met succes een tweede aanzienlijke oliebron is aangeboord in het diepzee gebeid van Suriname.

Deze Amerikaanse maatschappij heeft begin van dit jaar haar eerste vondst gedaan. De tweede bron in het door Staatsolie beheersgebied blok 85, heet De Sapakara West-1 put. Bevestigd wordt dat deze vondst een geologisch model is bestaande uit 79 meter olierijke zanden en meerdere intervallen.

Wij zijn verheugd u mee te delen dat Apache hun tweede significante olievondst kenbaar heeft gemaakt in het diepzeegebied van Suriname. De put waar geboord is heet Sapakara West-1. De derde en vierde exploratieputten in Blok 58 zijn reeds geïdentificeerd. De put is geboord met de Noble Sam Croft, Apache is de operator en heeft 50% belang, terwijl Total de andere 50% bezit. Sapakara West-1 is geboord tot een diepte van ongeveer 6300 meter en is succesvol getest op aanwezigheid van koolwaterstoffen op verschillende dieptes in de Upper Cretaceous-aged Campanian and Santonian intervals.

“Onze tweede ontdekking voor de kust van Suriname dit jaar bewijst ons geologische model verder en bevestigd een groot petroleumsysteem in Blok 58.

Op basis van een conservatieve evaluatie kunnen we van Sapakara zeggen dat het om zeer substantiele olievoorkomens gaat. Belangrijk is dat onze gegevens aangeven dat de Sapakara West-1 een afzonderlijk is en los staat van de Maka Central-1-ontdekking die we in januari van dit jaar aankondigden”. Na voltooiing van de petroleumactiviteiten in Sapakara West-1, zal de Noble Sam Croft verhuizen naar het derde prospect in Blok 58, Kwaskwasi, dat ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van Sapakara West-1 ligt. Daarna volgt de vierde put Keskesi, die ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1 zal worden geboord”,zegt Apache president J. Christman.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box