ARJAN KERS (TUI): ALLES STAAT STIL, DAT KAN NIET TE LANG ZO DUREN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

AMSTERDAM – TUI Nederland-directeur Arjan Kers spreekt zijn grote zorg uit over de luchtvaart- en reisbranche in het actualiteitenprogramma Op1. “Alles staat stil, dat kan niet te lang zo duren. Er moet snel steun komen”, zegt hij. Kers vraagt de overheid om een duidelijke routeplanning en perspectief.

“De onzekerheid voor de branche en de consument is enorm”, aldus de TUI-topman. De reisorganisatie neemt zelf initiatief door dagelijks in contact te staan met de verschillende landen en overheden, om te weten te komen wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van openstelling van de grenzen voor toerisme. Het ontbreekt echter aan een centrale coördinatie. “Landen en lidstaten zouden volgens dezelfde protocollen moeten werken en onderling zaken met elkaar moeten afstemmen”, aldus Kers.

“We hopen dat we deze zomer de eerste vluchten de lucht in kunnen laten gaan. We moeten echter zeker weten dat het verantwoord is om onze klanten naar bepaalde bestemmingen te sturen. Als mensen weten dat het veilig en verantwoord is, dan vertrouw ik erop dat de vraag naar reizen snel weer op gang komt.”

Kers ziet het het dragen van mondkapjes voor passagiers en bemanning op vluchten als goede maatregelen om de gezondheid te waarborgen.

TUI heropende deze week een tiental reisbureaus. Volgens Kers hebben klanten behoefte aan persoonlijk contact met de reisadviseurs in de TUI-winkels. “Het kan zijn dat mensen hun vragen willen bespreken met onze medewerkers over bestaande reizen of over het verplaatsen van reizen, maar er worden ook al weer reizen geboekt voor het najaar, voor 2021 en voor de wintersport. Vaak kennen onze medewerkers de klanten al vele jaren en willen ze even hun verhaal en vragen kwijt kunnen.”

Kers richtte zich tot nu toe volledig op de eigen organisatie en het proces waar zijn bedrijf doorheen gaat als gevolg van de coronacrisis en sloeg daarom televisieoptredens af. “Uitnodigingen waren er dagelijks maar in tijden van crisis moet je prioriteiten stellen”, meldde Kers eerder in gesprek met Reismedia. Donderdagavond was Kers wel van de partij.

BRON|TRAVEL