BEELDEND KUNSTENAAR KURT NAHAR IN HELE BIJZONDERE EXPOSITIE IN WASHINGTON DC

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Zoals velen weten heeft Kurt Nahar, samen met andere kunstenaars verbonden aan de in Miami gebaseerde Diaspora Vibe Cultural Arts Incubator (DVCAI) onder leiding van Rosie Gordon-Wallace, al vaker deelgenomen aan internationale kunstprojecten in onder andere Cuba, Guadeloupe, New Orleans en Jamaica.

Ook nu is het weer zo ver. Kurt Nahar is uitgenodigd om te participeren in een bijzondere expositie die te zien zal zijn in de Corcoran School of the Arts and Design in Washington DC, van 14 november 2019 tot 20 maart 2020. Inter | Sectionality: Diaspora Art from the Creole City is een gedurfde multiregionale, multidisciplinaire curatoriele samenwerking en verkenning van de opkomst van de ‘Creole City’ als een lokaal, regionaal en wereldwijd fenomeen. De curators zijn Rosie Gordon Wallace van Diaspora Vibe Cultural Arts Incubator (DVCAI) en Sanjit Sethi, directeur van de Corcoran School of the Arts and Design.

Een kritische expositie in een toepasselijke tijd.
Volgens de organisatoren wordt “Inter | Sectionality: Diaspora Art from the Creole City, gepresenteerd in een tijd waarin Diasporakunstenaars en stemmen, sociale rechtvaardigheid uitdagen, identiteiten vieren, en gemeenschappen her-activeren en verbinden door middel van hedendaagse kunst en wetenschap. De curators hebben deze collaboratie ontworpen om te dienen als een lens waardoor gemeenschappen en gemeenschapsleiders internationaal, kunnen beginnen zichzelf, hun diversiteit, en hun onbeperkte mogelijkheden, beter te begrijpen.”

Deze expositie is een prachtige gelegenheid voor onze Surinaamse Kurt Nahar. In zijn kunst is Nahar altijd zeer kritisch over sociaalmaatschappelijke en politieke onrechtvaardigheden in niet alleen Suriname, maar ook in de wereld om hem heen. De internationale projecten waar hij al eerder met DVCAI aan participeerde, hebben zijn kijk op de wereld aanzienlijk verruimd en aangescherpt, ook op het gebied van identiteit, gelijkwaardigheid en rassenrelaties. Als kunstenaar uit Suriname, een land waar men toch uniek omgaat met diversiteit, heeft hij zeker een belangrijke bijdrage te leveren aan deze expositie. De werkstukken die hij presenteert zijn een symbolische, doch kritische, weergave van de cruciale rol die onze gedeelde geschiedenis van kolonialisme, slavernij, immigratie en diaspora, door het hele Caribisch gebied en het Amerikaans continent heen, speelt in de vorming van onze identiteit en onze percepties van onszelf en van anderen.

Bent u toevallig in of nabij Washington DC in deze periode, dan hopen wij dat u even de tijd neemt om deze interessante expositie te bezoeken. Inter | Sectionality: Diaspora Art from the Creole City is te bezichtigen in de Corcoran School of the Arts and Design in Washington DC, van 14 november tot 20 maart 2020.
PERSBERICHT|Readytex Art Gallery