BITCOIN 25.000 DOLLAR WAARD TEGEN 2022?

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Wall Street strateeg wel heel optimistisch over bitcoin

Het koersverloop van de digitale munt bitcoin verloopt wel heel positief, momenteel is één bitcoin ongeveer 4.000 dollar waard. Maar hier houdt het niet op volgens Wall Street strateeg Tom Lee. Hij verwacht dat de bitcoin de komende jaren explosief gaat stjigen, volgend jaar gaan we volgens hem richting 6.000 dollar per digitale munt en verder.

De grafiek van de bitcoin is duizelingwekkend, een scherpe stijging op korte tijd terwijl het ene hoogterecord na het andere sneuvelt. De vraag is waar dit gaat stoppen? Volgens Wall Street strateeg Tom Lee hebben we het einde nog lang niet in zicht en staat de bitcoin slechts in de startblokken richting hogere sferen.

Terwijl hij momenteel niet zo tuk is op aandelen vanwege de hoge noteringen, loopt hij stapel van de digitale cryptovaluta. In een nota die hij vrijdag heeft gepubliceerd, voorspelt hij dat de bitcoin tegen midden 2018 de 6.000 dollar grens zal aantikken en doorbreken.

Deze stijging van 50 procent zal volgens Lee veroorzaakt worden door de groeiende populariteit en het publieke besef dat de bitcoin wellicht niet meer weg te denken valt binnen het huidige financiële systeem. Zelfs institutionele beleggers aanvaarden de bitcoin, alsook landen zoals Japan en Rusland werken reeds met cryptovaluta.

Hij ziet het zelfs zo rooskleurig voor de digitale munt, dat hij zich er aan heeft gewaagd om een koersdoel vast te leggen voor het jaar 2022. Tegen dan verwacht hij dat een bitcoin maar liefst 25.000 dollar waard zal zijn, een stijging van 625 procent.

Hij beweert dat er veel aan het bewegen is rond de digitale munten. Steeds meer beleggers en investeerders zijn nieuwsgierig naar deze vrij nieuwe en aparte categorie maar vinden het nog altijd lastig om de stap te wagen.

Lee is er van overtuigd dat er betere platformen zullen komen zodat beleggers en investeerders gemakkelijker toegang zullen krijgen tot de wereld van de cryptovaluta.

Bronnen: CNBC, UK Business Insider