BOUTERSE VRAAGT IEDEREEN OM VERKIEZINGSUITSLAG 2020 TE RESPECTEREN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

President Desi Bouterse doet een oproep op alle politieke partijen, maar ook de samenleving om de verkiezingsuitslag van 25 mei 2020 te respecteren.

Hij belooft dat er eerlijke verkiezingen gehouden zullen worden en er geen reden zal zijn om aan de uitslag te moeten twijfelen. In zijn jaarrede sprak het staatshoofd de hoop uit dat, wanneer het resultaat van de stembusgang bekend wordt, iedereen daarmee vrede zal hebben. Onrust tijdens verkiezingscampagnes en na het bekend worden van de stembusuitslag is volgens Bouterse niet in lijn met de internationale reputatie van Suriname. Hij drukt alle politieke partijen op het hart om de goede naam en eer van het land niet te beschamen. “Laten wij elkaar beloven dat wij onze eenheid en verdraagzaamheid onder alle omstandigheden zullen beschermen, zullen hooghouden en de uitslag van de verkiezingen, welke die ook moge worden, als goede Surinamers zullen accepteren en respecteren”, zei het staatshoofd maandag als slotopmerking in zijn jaarrede.

“Mag ik van deze gelegenheid, bij het uitspreken van de jaarrede 2020, gebruikmaken u allen op te roepen om zoals van ons alom verwacht wordt en in de wereld bekend is, goed georganiseerde, eerlijke, vlotte en sportieve verkiezingen in het vooruitzicht te stellen, zoals eerdergenoemd op 25 mei 2020.

Het is in deze niet te veel gevraagd om ons in de komende verkiezingen als waardige broeders en zusters op te stellen die respect hebben voor elkaar en voor ons vreedzaam samenleven met elkaar”, aldus de president.

 De voorbereidingen van de verkiezingen zijn in volle gang. Er zijn reeds organisatorische structuren in stelling gebracht, bestaande uit verschillende verkiezingscommissies en -werkgroepen alsmede de Ministeriële Onderraad Verkiezingen 2020. Geheel conform een verkiezingskalender zullen binnen wettelijk gestelde termijnen de verkiezingsactiviteiten worden uitgevoerd.

UNITEDNEWS