BOUTERSE WIL HERTELLING VAN STEMMEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTOBRON

“Er komt een protest. Wij gaan een hertelling aanvragen en vragen dat heel het volk mee mag zien door wie waar gewonnen en waar verloren is.” Zo reageert president Desi Bouterse, tevens voorzitter van de politieke partij NDP op de commotie rond processen-verbaal in de Anthony Nesty Sporthal (ANS).

Als er onregelmatigheden zijn geconstateerd moeten die volgens het staatshoofd opgeheven worden. Hij stelt voor dat van elk stembureau op de televisie, voor de ogen van het volk de hertelling plaatsvindt.

Het staatshoofd drukt de samenleving op het hart niet in beroering te raken en zegt dat er tot zover niets aan de hand is. “De zaak is inderdaad spannend, maar we moeten sportief blijven”, adviseert hij. De president zegt dat er nog heel wat stembussen geteld moeten worden. Volgens het staatshoofd wordt er echter nu al kabaal gemaakt, dat ook niet fundamenteel is en merkt op dat het verspreiden van fake news wordt voortgezet. Zo is eerder op de dag beweerd dat Walter Bouterse, de kleinzoon van het staatshoofd, bij de Anthony Nesty Sporthal gezien zou zijn met de bedoeling dozen met processen-verbaal mee te nemen.

“Ik kan u garanderen dat Walter bij mij was, niet bij iemand anders, bij mij. Walter is noch gister noch vandaag daar geweest,” aldus de president.

Het staatshoofd merkt op dat naarmate zijn regerende partij dichterbij de 18 zetels gaat er allerlei scenario’s worden afdraait en die in de schoenen van de regering worden geschoven. Hij herhaalt dat wanneer het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) de cijfers bindend heeft verklaard en wie dan ook de verkiezingen wint, de regering de eerste is die het hoofd zal buigen voor de wil van het volk en overgaat tot de orde van de dag.

UNITEDNEWS