BOUW DIEPWATERHAVEN NICKERIE BEGONNEN

In het district Nickerie vond op maandag 21 november 2022 “The Startevent of the Port of Nickerie” plaats.

NV Havenbeheer Suriname en het Phoenix Development Holding Company LLC, gevestigd in Texas, Amerika zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van een diepwaterhaven en Speciale Economische Zone (SEZ). Op deze dag werd tevens het merk “Port of Nickerie” gelanceerd bij het startsein van dit diepwaterhavenproject.

“Dit havenproject is in de eerste plaats een Surinaams project. Phoenix Development en Havenbeheer zijn slechts de vehikels geweest om dit mooi project in beweging te zetten en uiteindelijk vorm te helpen geven”, zegt Andreas Talea, directeur NV Havenbeheer. De Port of Nickerie is volgens hem niet een gewone haven, maar één van de groenste havengebieden van de wereld. Het zal de meest inclusieve haven zijn die gebouwd wordt op Nature-based Solutions (NBS).

De huidige natuur en biodiversiteit, waaronder het ecosysteem in het Bigi Pan gebied, moet ecologische verantwoord worden aangepakt. De kust van Suriname is kwetsbaarder geworden door stijging van de zeespiegel, waardoor natuurgebieden onder water dreigen te lopen en kustwateren verzilten. “Deze diepwaterhaven in samenhang met de gehele visie voor het gebied, biedt oplossingen en een beter perspectief voor onze klanten, de economische toekomst van Suriname en de regio, wat weer bijdraagt aan welvaart en echte onafhankelijkheid voor Suriname”, zegt Talea. De onafhankelijkheid voor Suriname met deze haven zal een nieuwe betekenis moeten krijgen. Het thema op deze historische dag was daarom “The New Future Starts Here”.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box