BRAZILIAANSE AUTORITEITEN BEVRIJDEN 212 ARBEIDERS VAN ‘SLAVERNIJ’

Foto bron | Reuters | Een Braziliaanse landarbeider in de deelstaat Goiás. 

Inspecteurs van het Braziliaanse ministerie van Arbeid hebben vrijdag 212 landarbeiders bevrijd die werden vastgehouden in omstandigheden die ,,vergelijkbaar zijn met slavernij”. Dat maakte het ministerie bekend.

De arbeiders werden bevrijd tijdens inspecties bij alcohol- en suikerrietproducenten in drie gemeenten in de deelstaten Minas Gerais en Goiás. Hun werkgevers voorzagen niet in voeding, dwongen hen te betalen voor hun gereedschap en onhygiënische huisvesting, en stelden geen beschermingsmiddelen ter beschikking terwijl ze werden blootgesteld aan giftige producten. Volgens het ministerie werden de arbeiders geronseld in het armere noordoosten van Brazilië en vervolgens getransporteerd naar de werklocaties elders in het land.

Sinds het begin van dit jaar bevrijdden de Braziliaanse autoriteiten al 890 werknemers die in onwaardige omstandigheden werden vastgehouden. In heel 2022 ging het om 2.075 mensen, het hoogste aantal sinds 2013. Vaak gaat het om arbeiders in de landbouw, maar de praktijken komen ook voor in onder andere de kledingindustrie en de bouwsector.

REGIO | BRAZILIË

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box