BRUNSWIJK: “WIE WIL MAG DURVEN OM OVER TE LOPEN BIJ ABOP!”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De politieke partij ABOP heeft geen kaalplukcontract of boeteclausule voor kandidaten die zij voordraagt voor De Nationale Assemblee (DNA).

De partij schijnt zich geen zorgen te maken over politiek verraad na de verkiezingen van 25 mei, waarbij gekozen DNA-leden er vandoor gaan met zetels. Volgens partijvoorzitter Ronnie Brunswijk weten alle kandidaten dat zij daarmee zichzelf in grote problemen brengen en zullen moeten instaan voor de consequenties. Wat de consequenties precies zijn houdt hij liever voor zichzelf.

Wie meer daarover wil weten zal volgens hem het maar moeten durven om met zetels van de ABOP te vertrekken richting een andere politieke partij.

“Iemand moet durven om over te lopen bij ABOP. Dat heb ik duidelijk gesteld! Wij gaan niet grappen daarmee. Wij gaan geen dwangsom zetten, maar iemand moet dat één keer proberen”, klinkt de dreigende taal van de ABOP-voorzitter. “Ik ga niemand zeggen wat er zal gebeuren.

Maar als je bij ABOP bent, je bent gekozen ABOP-er… Ik weet het niet hóór, maar in ieder geval wil ik niet dat mensen overlopen. Laten we zien wat er zal gebeuren.” Brunswijk wenst niet verder in te gaan op het fenomeen dat intussen een gewoonte begint te worden in de Surinaamse politiek.

Over de plannen die de ABOP heeft om bij verwerving van regeermacht de onrust in het land het hoofd te bieden gaat Brunswijk ook niet in de diepte. Die plannen zitten allemaal in het verkiezingsprogramma dat nog niet is vrijgegeven. Ook is de partij zuinig om in een al te vroeg stadium haar ideetjes prijs te geven uit vrees dat die door de zittende regering worden overgenomen om de verkiezingen te winnen. “De verkiezing is nog niet voorbij en wij willen onze issue en onze ideeën niet blootstellen voor andere partijen, vooral voor deze regering niet. Dus wat wij doen is dat wij precies weten wat wij moeten doen. Al die zaken die we moeten doen om dit land naar een grotere hoogte te brengen hebben we concreet vastgelegd in ons verkiezingsprogramma.”

UNITEDNEWS