BURGERMEESTER AMSTERDAM: “WIJ WILLEN NAUWERE BAND MET SURINAME”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Suriname en de Gemeente Amsterdam in Nederland gaan nauwer met elkaar samenwerken. De stad heeft een bijzondere band met Suriname vanwege de grote diasporagemeenschap.

De samenwerking is beklonken middels een ondertekening van een intentieverklaring.

“Het is voor ons een stad met zijn historische banden en zijn grote Surinaamse gemeenschap, van groot belang dat Suriname op een vriendschappelijke manier dicht bij ons is. Wij willen graag investeren in Suriname. Maar wij willen vooral een gelijkwaardige relatie opbouwen de komende jaren van uitwisseling en wederzijdse versterking”, zegt de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema.

“Overleg tussen partijen van Suriname en Amsterdam heeft ertoe geleid dat de samenwerking een doorstart krijgt dan wel geïntensiveerd op het gebied van gezondheidszorg (inmiddels begonnen), ruimtelijke ordening en infrastructuur, cultuur en erfgoed, economische ontwikkeling, met name op het gebied van toerisme, watermanagement en watervoorziening, sport, jeugd en educatie, havenontwikkeling en -management. En uiteraard kunnen andere thema’s worden toegevoegd”, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS)  

Met het tekenen van de intentieverklaring, is er nu sprake van een doorstart van de historische samenwerking tussen de Staat Suriname en de Gemeente Amsterdam.

UNITEDNEWS