BUSHOUDERS RISKEREN VERGUNNING VOORGOED KWIJT TE RAKEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto: De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin

Vanuit de regering is er vanwege de coronacrisis nog geen presidentieel besluit vastgesteld voor hervatting van het openbaar vervoer. Desondanks zijn heel wat bushouders ertoe overgegaan om toch diensten te verlenen.

Dit wordt gerekend tot een illegale handeling. De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, betreurt dit. Hij kondigt zware sancties aan tegen bushouders die zich niet houden aan het huidig presidentieel besluit, omdat hierdoor de openbare gezondheid in gevaar wordt gebracht. “U mag dat weten, en ik wil zelf zover gaan om al te zeggen: als u dat gaat doen gaat uw vergunning, als u dat hebt, voor uw leven lang worden ingetrokken. Ik wil dat bijna nu al stellen, en ik ben verantwoordelijk voor m’n uitspraak”, aldus Ramadhin.

Voor de komende week is er een onderhoud gepland met de vertegenwoordiging van de bushouders om een conceptprotocol te bespreken. Van hen wordt input verwacht om te komen tot een definitief protocol voor het openbaar vervoer. De minister vraagt nog even geduld van de samenleving en de bussector om het protocol goed dicht te timmeren. “We hebben 35 deskundigen die op dit moment werken aan protocollen.”, zegt Ramadhin.

Volgens de minister heeft hij maar één werkbare protocol aangetroffen bij de overdracht. Het betreft een protocol dat momenteel toegepast wordt in het onderwijs.

UNITEDNEWS