BUZZTV WIL SURINAME HELPEN VERANDEREN NAAR EEN HARMONIEUZERE SAMENLEVING “VERANDERING ZIT IN ONZE MINDSET”

Foto compilatie: Rumi Knoppel rechts

BuzzTV, van Rumi Knoppel staat voor het teweegbrengen van een positieve transformatie in het land. Via het station is het streven om een verandering van normen en waarden tot stand te brengen.

Vanaf 2004 is Knoppel gericht op maatschappelijke transformatie via trainingen. Zijn focus ligt al 17 jaar op het teweeg brengen van verandering, beginnend bij het individu, om zodoende ook de maatschappij te helpen verbeteren. In 2014 startte Knoppel zijn eigen radio programma welke daarna een TV prgramma werd. Hij miste in die dagen de kritische vraagstelling richting politici en merkt op dat dit ondertussen is veranderd, hoewel vaak niet naar de ‘roots’ wordt doorgevraagd. “Het zweeft, maar de bevolking weet dat regeringen corrupt zijn. De vraag is hoe veranderen we dat?”.

Via zijn TV uitzendingen probeert Knoppel bij te dragen aan de tot standkoming van die verandering. Een van de zaken waarop hij wijst is het begrip ‘broodvrees’ die vaak tot gevolg heeft dat zaken niet aan de orde worden gesteld. Met BuzzTV wil Knoppel hieraan werken omdat niet in alle gezinnen het wordt geleerd om integere risico’s te nemen en wat echt belangrijk is in dit leven. “Ouders leren hun kinderen vaak niet om opgewassen te zijn tegen deze negatieve stroming ” merkt Knoppel op.
“Als je geld wilt verdienen en koste wat kost over lijken wil gaan dan weet je niet wat je eigen waarde is. Mensen moeten ook leren wanneer ze nee moeten zeggen”. Hij licht toe dat personen die toch kiezen voor de corrupte weg het niet kwalijk kan worden genomen.
Karakter, opvoeding en de aard van de mens zijn factoren die daarbij een belangrijke rol spelen.   

Denkpatroon 

Knoppel noemt enkele zaken waarin wij vaak nog tekort schieten. De manier hoe wij met elkaar omgaan en zaken doen, op tijd komen en afmelden zijn enkele elementen die hij aanhaalt waarvan hij aangeeft dat zij het fundament vormen. De zender wil een boodschap overbrengen op de kijker door een aantrekkelijk aanbod van programma’s. Het doel is om kijkers te stimuleren zich op een positieve manier aan te passen. De oprichter van BuzzTV noemt een bepaald denkpatroon dat zich door de jaren heen is gaan vormen en manifesteren als een bepaald groepsdenken. Dit komt tot uiting op social media. “Het is heel moeilijk om van dit denkpatroon af te stappen. Je ziet nu bijvoorbeeld op Facebook dat groepen mensen voor of tegen iets zijn en daarbij hun mening, die vaak ongegrond is, op een zeer disrespectvolle manier uiten”. Knoppel zegt dat deze ontwikkeling vaak in groepen gebeurt terwijl je de uitzonderlijke individuen die zich onderscheiden in de samenleving bijna nooit hoort. Hij benadrukt dat het wel belangrijk is dat die meningen ook gehoord worden omdat een ‘afwijkende’ mening vaak in het begin als vreemd kan overkomen, maar uiteindelijk, na volhouden ook bij anderen kan aanslaan. “Ik werd in het begin afgeraden om over mijn afkeer tegen belastingen te praten omdat ik daarmee zou trappen tegen heilige huisjes maar nu, na enkele jaren klagen mensen er wel over”. Knoppel zag de interesse in het onderwerp toenemen door van 10 tot 20 views in het begin, uit te groeien naar soms wel 50.000 views waarbij zelfs een piek van 150.000 views werd genoteerd. “Onze verandering zit in onze mindset” vult hij aan.  

Themadagen 

Het TV station onderscheidt zich door specifieke themadagen. Zo is maandag een full Brasilian Monday voor de Braziliaanse kijkers. Dinsdag informeert het station de gemeenschap via dramaverhalen van personen die vertellen op welke manier zij uit hun problemen zijn gekomen. Woensdag is gangsterwednesday. Donderdag is voor de sportliefhebbers terwijl op vrijdag het accent ligt op science. Zaterdag wordt er gelachen door comedy uitzendingen en de zondag is gereserveerd voor spiritualiteit. “Samen zijn alle programma’s gericht op verbinding, motivering en stimulering van positieve zaken”.

“We leven in een tijdperk dat we door alle informatie niet meer weten wat waar is. Het is belangrijk dat we daarom voor ons zelf weten wat in ons waar is”.

Knoppel noemt de vraag ‘wie ben jij voor jezelf’ om te bepalen wat voor het individu belangrijk is. “Daarmee kan je op zoek naar die waarheid zodat je kan onderonderzoeken of de door jouw gevonden waarheid daadwerkelijk waar is. Kortgezegd, de eigen waarheid van jezelf en anderen durven te herkennen en erkennen  en vandaaruit werken naar een zoveel mogelijke objectieve waarheid om een harmonieuze gedragscode te kunnen realiseren waarbij wij elkaars waarheden accepteren”. BuzzTV ziet genoeg potentie om invulling te geven aan deze uitdaging.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box