COCAINE ALS ‘GEZOND ETEN’ VANUIT SURINAME NAAR HONGKONG GEPOST

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ruim 1,7 kilogram cocaïne is op de luchthaven van Hongkong onderschept. Onderzoek wees uit dat de doos waarin de drugs zat vanuit Suriname is gepost.

Op de documenten is aangegeven dat het om ‘gezonde voeding’ gaat. Inspectie wees echter uit dat er 5 flessen met vloeibare cocaïne in de doos verborgen zaten. De drugs hebben een waarde van bijna 300 duizend USD. Door middel van wederverkoop konden de dealers het veelvuldige hiervan cashen.

Het pakket kwam sinds vorige week woensdag aan op de Hongkong International Airport. Het wachten was op de ontvangers om de doos op te halen. Een 22-jarige en 25-jarige man meldden zich maandag aan. Zij werden direct in de boeien geslagen.

Volgens de politie zijn er genoeg aanwijzingen dat het tweetal niet als tussenpersonen dienden voor een baas, maar de ontvangers van de drugs zijn. Duidelijk is ook dat zij van plan waren die in kleine hoeveelheden te verkopen. In de woning van de 22-jarige man is ketamine, een ander verdovend middel, aangetroffen, alsook verpakkingsmateriaal. Er is een diepgaand onderzoek ingesteld om een eventueel drugsnetwerk tussen Suriname en Hongkong aan het licht te brengen.

Sinds vorig jaar is er een toename van drugtransporten via de post opgemerkt in Hongkong. Vanwege Covid-19 is het moeilijk om koeriers in te zetten, en wenden drugshandelaren zich in wanhopige poging tot de luchtvracht om hun operaties voort te zetten.

UNITEDNEWS