CONTROLE VAKANTIEOORDEN BEGONNEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTO|LIFE GUARD COL-KREEK

De grote vakantie is in aantocht en dit betekent dat vakantiegangers, voornamelijk jongeren, massaal de verschillende zwemgelegenheden in het district Para zullen opzoeken.

De ervaring leert dat het vaak mis gaat op sommige recreatieoorden vanwege gebrek aan hygiëne en/of veiligheidsmaatregelen.

Om calamiteiten te voorkomen is ook dit jaar een aanvang gemaakt met het controleren van recreatieoorden in Para. De controle duurt tot en met 8 augustus. Oorden die niet voldoen aan de vooraf bepaalde voorwaarden mogen geen gasten ontvangen en lopen daarmee grote inkomsten mis. “Waarop er gelet zal worden is natuurlijk de veiligheid op de oorden en dat is vooral het water. Er moet stromend water zijn. Er moet ervoor gezorgd worden dat dieptelatten zijn geplaatst. Er moet een loket zijn waarop duidelijk is aangegeven wat de prijzen zijn. Men moet ervoor zorgen dat er een bordje met non-verbale communicatie is geplaatst, dat aangeeft dat drankmisbruik verboden is. Let op uw taalgebruik. Er zijn ook kinderen daar aanwezig, en we hebben een opvoedende taak naar die samenleving toe”, zegt districtscommissaris Armand Jurel over de regels die van kracht zullen zijn. “Het zijn nogal wat voorwaarden die we in zo een toestemming hebben vastgelegd voor de mensen.”

Er zal ook erop worden toegezien dat de oorden niet overvol raken. De exploitanten zullen daarop aangesproken worden.

Bij eventuele calamiteiten kan er een onoverzichtelijke situatie ontstaan vanwege de beperkte ruimte en daar wil Jurel voor waken. Er zal ook streng gelet worden op de aanwezigheid van life guards.

UNITEDNEWS