CORONAVIRUS: VEELGESTELDE VRAGEN REISADVIES SURINAME

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Wat is het reisadvies van Suriname?

Het is op dit moment niet meer mogelijk om naar Suriname te reizen.

Wat is de actuele sutuatie in Suriname?

De Surinaamse overheid neemt maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Per 8 juni is er een totale lockdown tot tenminste 21 juni afgekondigd, raadpleeg voor verdere details deze website.

Vanaf 6 juni voert de KLM wekelijks een vlucht Paramaribo – Amsterdam uit. Van dit traject Paramaribo – Amsterdam kunnen reizigers met de Nederlandse en/of EU nationaliteit gebruik maken.

De Surinaamse autoriteit heeft vanaf 7 juli de verplichte 14 daagse overheidsquarantaine voor reizigers vanuit Nederland afgeschaft. Deze inkomende reizigers vanuit Nederland worden vanaf 7 julie wel geacht 14 dagen in thuisquarantaine te blijven.

Als gevolg van de gesloten grenzen van Suriname, tot tenminste 14 juli, geldt nog altijd een inreisbeperking voor niet-ingezetenen van Suriname. Uitsluitend Surinaams ingezetenen en ingezetenen met een andere nationaliteit maar wel in bezit van een Surinaamse verblijfsvergunning, worden op dit moment toegelaten. Deze groep moet vanaf 7 juli 14 dagen in thuisquarantaine blijven.

Ik ben nu in Guyana of maak een tussenstop in Paramaribo, kan ik nog wel terug naar Nederland?

Nee, vanwege het inreisverbod in Suriname is het niet mogelijk via Suriname naar Nederland te reizen. Slechts in uitzonderlijke gevallen en na toestemming SU autoriteit kan vanaf Guyana een charter geboekt worden die aansluit op de wekelijkse KLM vlucht naar Amsterdam op de zaterdag.

Ik woon in Paramaribo. Kan ik daar nog terug naar toe?

Nee, het is tot nader order niet mogelijk naar Paramaribo te vliegen vanwege een inreisverbod en vliegverbod.

Gaat er nog vliegverkeer naar Paramaribo?

Vanaf 5 juni zal KLM wekelijks een vlucht uitvoeren Amsterdam – Paramaribo. Dit betreft primair een cargo vlucht. Er gaan op dit moment geen passagiers vluchten meer naar Paramaribo. Surinaamse ingezetenen die in Nederland verblijven en terug willen naar Suriname kunnen zich registreren bij de Surinaamse ambassade in Den Haag.

Voor de meest actuele wijzigingen heeft Suriname een website met actuele informatie geopend, ook voor reizigers.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Suriname wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

TRAVEL