CTB BENADRUKT IMPACT TOERISTENINDUSTRIE AAN PARLEMENT EN MINISTERS

Foto: De Curacao Tourist Board CTB houdt een presentatie voor ministers en parlement | Bron: Curacao.nu

De Curacao Tourist Board CTB heeft met een presentatie de impact van de toeristenindustrie als belangrijke economische pijler voor Curaçao benadrukt aan ministers en parlement.

Tijdens de presentatie werd een overzicht gegeven van de statistieken met betrekking tot verblijfstoerisme, luchtverbindingen en de activiteiten die de CTB uitvoert op het gebied van marketing en toeristische productontwikkeling. Ook werden de kansen en uitdagingen voor de komende jaren belicht.

De presentatie bevatte details over de vijf belangrijkste markten: Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Colombia en Brazilië. Voor elke markt werd een overzicht gegeven van de gemiddelde verblijfsduur, accommodatiekeuzes, reisdoel, bestedingsgedrag en de leeftijdsgroepen van bezoekers.

Daarnaast werden inzichten gedeeld over de toename van luchtverbindingen, het huidige aantal kamers op Curaçao, de kamerontwikkelingsprojecten voor de komende jaren en de marketingactiviteiten die de CTB uitvoert in de belangrijkste markten.

Op het gebied van toeristische productontwikkeling werd informatie gedeeld over verschillende projecten, waaronder de voortgang van het toerismeprogramma voor basisscholen, de bewustwordingscampagne Kòrsou ta dushi, trainingsprogramma’s voor toerismemedewerkers en werkzoekenden, ontwikkelingsprojecten zoals de recreatiegebieden Marie Pampoen en Zakito, en de strategie die wordt geïmplementeerd voor het cruisetoerisme.

REGIO

GERELATEERD AAN: CURAÇAO BELEEFT TOERISTISCHE BLOEI: NIEUWE HOTELS, EXTA VLUCHTEN EN SFEER

 

Facebook Comments Box