CURAÇAO ZIET TOENAME VAN TOERISTENSTROOM EN INVESTERINGEN

Foto compilatie: Elaine Hart Francisca regionaal manager Curacao Tourist Board, achtergrond all-inclusive hotel Corendon

Het eiland Curaçao, hoewel slechts 64 kilometer lang, biedt een overvloed aan rijke cultuur, muziek, geschiedenis, gastronomie en heldere stranden, die allemaal bezoekers naar meer doen verlangen. Dit past in het streven van het eiland om toerisme als belangrijkste inkomstenbron te bevorderen, vooral nadat de raffinaderij Isla Oil Refinery is verkleind.

Elaine Hart Francisca, regionaal manager voor het Caribisch gebied van de Curacao Tourist Board (CTB), sprak met het handelsblad Business Day tijdens een bezoek aan het land van 1 tot 5 september. Ze ging in op de toestroom van toeristen na de lockdowns als gevolg van covid-19, initiatieven om het eiland tot een must-visit bestemming te maken, en suggesties voor samenwerking tussen toeristenbureaus van andere landen om buitenlandse valuta naar de hele regio te brengen. “we hebben de pre-pandemic levels behaald, vooral vanuit de markt van Trinidad en Tobago.”

Ze merkte op dat deze toename te danken is aan de uitbreiding van de diensten van Caribbean Airlines naar het eiland, met twee wekelijkse vluchten – op dinsdag en vrijdag – en Copa’s vlucht naar het eiland via Panama. Ze voegde eraan toe dat het aantal verblijfsaankomsten voor Trinidad en Tobago van januari tot maandag 5.890 mensen bedroeg.

Francisca verklaarde dat het land ook een overeenkomst heeft gesloten met Corendon, uit Nederland, dat ook gelieerd is aan het Corendon-hotelmerk. De vlucht zal ook mensen uit Duitsland en Amsterdam verbinden, waardoor het aantal reizigers wordt vergroot. Ze voegde eraan toe dat de luchtvaartmaatschappij ook de eerste cabine voor volwassenen zal introduceren. “Over het algemeen is het toerisme erg goed.

We streven ernaar om tegen het einde van dit jaar een half miljoen bezoekers te bereiken.”

Francisca stelde verder dat de toestroom van toeristen van over de hele wereld een direct gevolg is van de uitbreiding van de diensten waar het land aan heeft gewerkt. Sommige eigendommen zijn geopend tijdens de covid-19-pandemie, zoals all-inclusive resorts en Sandals Royal Curacao, wat volgens Francisca “een zegen in vermomming” was. Met de Sandals-franchise op het eiland is het doel om meer aandacht te trekken vanuit de Verenigde Staten en het Caribisch gebied.

Bij aankomst is te zien dat veel gebouwen in aanbouw zijn – sommige zijn appartementencomplexen, andere zijn hotels – omdat er niet genoeg accommodaties waren om de toename van bezoekers te kunnen opvangen. Momenteel worden er extra 8.000 kamers verwacht op de hotelmarkt, zodra de bouw is voltooid. Een van deze gebouwen zal eind dit jaar het Marriott Courtyard huisvesten, en twee andere zullen tussen nu en 2025 volgen.

Curacao’s belangrijkste inkomstenbron was lange tijd olie, maar na de verkleining van de raffinaderij is toerisme nu de belangrijkste economische pijler. De overheid investeert in menselijk kapitaal door mensen op te leiden in de toerisme- en horecasector, wat van groot belang is voor de economie. “We zijn ook bezig met het investeren in menselijk kapitaal door meer mensen op te leiden in de toerisme- en horecasector vanwege het belang ervan.”

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box