DE LEGACY VAN BOB MARLEY

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Bob Marley lyrics die vandaag nog steeds actueel zijn (en waarschijnlijk altijd zullen zijn)

Het is 38 jaar geleden dat Bob Marley stierf, maar zijn erfenis is groter dan ooit.

Zijn opzwepende reggaemuziek is gebruikt om duizenden hongersnoodslachtoffers in Afrika te helpen. Zijn gezicht wordt gedragen op t-shirts, hoeden en horloges als een populair symbool van vrede. Zelfs oceaanreigers zijn naar hem vernoemd.

De Jamaicaanse singer-songwriter was slechts 36 toen hij stierf aan een zeldzame vorm van kanker in 1981. Tijdens zijn leven kreeg hij zelfs nooit een Grammy-nominatie. Pas in 2001 ontving hij een Grammy Lifetime Achievement Award voor zijn artistieke bijdragen aan de muziekindustrie.

Marley zong over alles, van liefde tot vrijheid tot zelfreflectie. Om de tijdloosheid van zijn boodschap te laten zien, zijn hier slechts enkele van zijn meest populaire teksten.

Redemption Song
Marley schreef ‘Redemption Song’ toen hij voor het eerst de diagnose van kanker tegenkwam. Deze lyriek is een verklaring van zijn overtuiging dat echte vrijheid niet kan worden gegeven. Het kan alleen van binnenuit komen.

Zion Train
In zijn nummer ‘Zion Train’ herinnerde Marley fans eraan dat wijsheid krachtiger is dan rijkdom. Hij moedigde luisteraars aan om vrede en kracht van binnenuit te zoeken in plaats van uit wereldse dingen.

Could You Be Loved
In “Could You Be Loved” is de boodschap van Marley eenvoudig: leef je leven op de beste manier zoals je weet, maar accepteer dat je onvolmaakt bent zoals iedereen.

Get Up, Stand Up
Marley’s nummer “Get Up, Stand Up” is een strijdkreet geworden voor pleitbezorgers van politieke en sociale rechtvaardigheid. Deze twee lijnen suggereren dat het publiek uiteindelijk de waarheid leert over een corrupte regering.

En natuurlijk herinnert Marley ons eraan dat als de zon ‘s morgens opkomt en de vogels buiten ons raam zoete liedjes zingen, we ons niet al te veel zorgen moeten maken om onze problemen. “Three Little Birds”

BRON|REGIO