DE VS WAARSCHUWT DAT HET IRAANSE RAKETTEN DIE AAN VENEZUELA WORDEN GELEVERD ZAL VERNIETIGEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De VS waarschuwt dat het de potentiële Iraanse langeafstandsraketten die aan het Maduro-regime zullen worden afgeleverd, absoluut zal vernietigen
“De overdracht van langeafstandsraketten van Iran naar Venezuela is niet aanvaardbaar voor de Verenigde Staten en zal niet worden getolereerd of toegestaan”, zei Elliott Abrams, de speciale vertegenwoordiger van het State Department voor Iran en Venezuela.
“We zullen er alles aan doen om zendingen van langeafstandsraketten te stoppen, en als ze op de één of andere manier Venezuela bereiken, zullen ze daar worden geëlimineerd”, voegde een hoge regeringsfunctionaris toe.

“Iran heeft aangekondigd wapenverkopen te willen doen, en Venezuela is een voor de hand liggende klant omdat die twee regimes al een relatie hebben”, zei Abrams. “Venezuela betaalt met goud om benzine uit Iran te kopen, en er is al een Iraanse aanwezigheid in Venezeula. De economie van Venezuela is ingestort, dus elke staaf goud voor Iran is direct tienduizenden dollars die het Venezolaanse volk nodig heeft voor voedsel en medicijnen.”

Vorige week liep een embargo van de Verenigde Naties op het kopen en verkopen van conventionele wapens door Iran af. De regering-Trump probeerde tevergeefs de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te overtuigen om het embargo te verlengen.

“Iran heeft raketten naar de Houthi’s verzonden, dus we weten dat ze klaar, bereid en in staat zijn om ze naar Venezuela en andere mogelijke kopers te verzenden”, zei de regeringsfunctionaris. “Elke levering van Iraanse wapens destabiliseert Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en is vooral gevaarlijk voor de buren van Venezuela in Brazilië, Colombia en Guyana.”
“Raketten en terrorisme zijn sleutelcomponenten van het Iraanse veiligheidsbeleid. Iran heeft de Libanese Hezbollah, zijn belangrijkste gevolmachtigde, al door heel Zuid-Amerika verspreid ”, zei Behnam Ben Taleblu, een senior fellow bij de Foundation for Defense of Democracies. “Potentiële Iraanse raketten of militaire zendingen naar Zuid-Amerika zullen een belangrijke test vormen voor het wapenembargo van de regering tegen Iran. Rusland en China zullen nauwlettend in de gaten houden om te zien hoe Washington reageert. “

REGIO