DIRECTIE SBB WIL PERIKELEN EERST INTERN OPLOSSEN

De perikelen bij de bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) lijken, nadat woensdag het personeel massaal in actie kwam een andere wending aan te nemen.

Van de directeur Jerry Akum die verder geen informatie over het geschil met zijn medewerkers via de pers wenst te bespreken wordt vernomen dat vandaag het personeel de acties heeft opgeheven.

“Het doet de interne organisatie niet goed als het besproken wordt in de media”, is het enige wat Akum kwijt wil.

De staking van het personeel kwam woensdag na een spoed algemene ledenvergadering. Het ligt het personeel dwars dat er maar geen oplossing gevonden kan worden voor hun problemen die liggen op het gebied van waardering, benoemingen en een nieuw beloningsstructuur voor de stichting. In een boze opwelling heeft het personeel woensdag een brief gestuurd naar de media, waarin zij er melding van maken dat dit de zoveelste werk neerlegging is sinds Akum is aangetreden.

Volgens het personeel heeft het te lang gewacht en ingestemd met een bemiddeling van de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname. Deze bemiddelingspoging heeft na vijf maanden niets opgeleverd.

“De directie is saboterend bezig” schrijft het personeel in har brief aan de media, waardoor de collectieve arbeidsovereenkomst  niet getekend kan worden en is  er ook niet gewerkt is aan een nieuw salaris structuur waardoor de koers aanpassende salaris nog steeds niet gecorrigeerd is. Volgens het SBB personeel is het beleid van Akum debet aan het niet vinden van een oplossing voor de problemen.

Bij de SBB zouden volgens de briefschrijvers sprake zijn van vele mutaties, ontslagen, wanbeleid op financieel gebied, personeel onvriendelijke behandelingen en andere demotiverende factoren die het personeel tot actie hebben gedwongen. Het personeel doet in haar brief een beroep op de media goede nota te nemen van wat zich bij de stichting afspeelt en niet alleen te praten met vertegenwoordigers van de SBB, maar ook met de individuele werknemers. Tijdens een activiteit van de SBB donderdag in verband met de lancering van een nieuw systeem bestemd voor de houtkap en om ontbossing verder duurzaam te reguleren, wenste niemand over het geschil uit te wijden.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box