EIND JULI BEMENSING SURINAAMSE AMBASSADE EN CONSULAAT IN MAROKKO

De vorige maand zijn er twee diplomatieke posten geopend in Marokko. Het gaat om de Surinaamse ambassade in Rabat en het Surinaams Consulaat in Dakhla. Deze buitenlandse posten worden per eind juli bemenst.

Suriname is één van de weinige Caribische landen met een diplomatieke vestiging in Marokko. Dit wordt zeer op prijs gesteld door Marokko.

“De bemensing wordt nu in orde gemaakt, zodat per eind juli we een vertegenwoordiging in Marokko zullen hebben”, zegt Albert Ramdin, ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Hij merkt op dat de aanwezigheid van Suriname in Marokko meer is dan slechts een diplomatieke relatie onderhouden. De afgesproken en ondertekende roadmap van samenwerkingsmogelijkheden tussen beide landen is uitgebreid met meer faciliteiten. “Voor ons is die bilaterale samenwerking belangrijk.

Simpelweg omdat Marokko een groeiende economie is en enorm veel mogelijkheden biedt op het stuk van energie. Maar ook in de samenwerking met betrekking tot investeringen in de agrarische sector”, zegt Ramdin. 

Landen in het Midden-Oosten hebben behoefte aan zekerheid van voedseltoevoer als water. Voor Suriname zijn dit goeie mogelijkheden om hieraan invulling te geven. Wat betreft de handel, is er reeds contact tussen het bedrijfsleven van Suriname en organisaties in Marokko. “Dat neem ik niet mee in al die voordelen die we gaan hebben. Maar het zijn de deuren die we openen. En dat is ook de functie van het ministerie: om deuren te openen, zodat zakendoen gefaciliteerd kan worden.”

De vestiging van Suriname in Noord-Afrika heeft verder een functioneel belang, van waaruit ook andere landen bereikt kunnen worden voor samenwerkingsmogelijkheden.

UNITEDNEWS

 

 

 

Facebook Comments Box