EXXONMOBIL ONTDEKT WEDEROM OLIE VOOR  KUST GUYANA

Oliemaatschappij ExxonMobil maakt op 28 juli 2021 bekend dat het wederom een ontdekking heeft gedaan bij Whiptail, in het Stabroek Block voor de kust van Guyana. Bij de Whiptail-1-put is hoogwaardige oliehoudende zandsteenreservoirs aangetroffen die een diepte hebben van 75 meter (246 voet).

Momenteel wordt er ook geboord te Whiptail-2-, waar 51 meter (167 voet) aan hoogwaardige oliehoudende zandsteen is ontdekt. Het boren in beide putten wordt voortgezet om diepere reservoirs te testen.

De Whiptail ontdekking ligt ongeveer 4 mijl ten zuidoosten van de Uaru-1-ontdekking die in januari 2020 werd bekend gemaakt, en ongeveer 3 mijl ten westen van Yellowtail. Whiptail-1 wordt geboord in 1795 meter (5889 voet) water door de Stena DrillMAX. Whiptail-2, dat zich 3 mijl ten noordoosten van Whiptail-1 bevindt, wordt momenteel geboord in 1895 meter (6217 voet) water door de Noble Don Taylor.

“Deze ontdekking vergroot ons vertrouwen in de omvang en kwaliteit van de hulpbronnen in het zuidoostelijk deel van het Stabroek-blok en kan de basis vormen voor een toekomstige ontwikkeling, terwijl we doorgaan met het evalueren van de beste opeenvolging van ontwikkelingsmogelijkheden binnen het blok”, zegt Mike Cousins, senior vice president exploratie en nieuwe ondernemingen bij ExxonMobil.

Het Liza Destiny Floating Production Storage and Offloading (FPSO) schip produceert momenteel ongeveer 120.000 vaten olie per dag. De opstart van Liza Phase 2 blijft op schema voor begin 2022, en de Liza Unity FPSO verwacht eind augustus 2021 van Singapore naar Guyana te varen. De Unity heeft een productiecapaciteit van ongeveer 220.000 vaten olie per dag.

ExxonMobil wil in 2027 ten minste zes projecten online hebben en ziet mogelijkheden voor maximaal tien projecten om de huidige winbare bronnen te ontwikkelen.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box