MEER OLIE VOOR SURINAME: TOTALENERGIES EN APACHE KONDIGEN NIEUWE ONTDEKKING AAN

Foto bron: boorschip Maersk Valiant

TotalEnergies en Apache Corporation hebben olie aangetroffen in de Sapakara South-1 put op Blok 58 voor de kust van Suriname. Deze aankondiging volgt op eerdere ontdekkingen in Maka Central, Sapakara West, Kwaskwasi en Keskesi.

Gelegen op 4 kilometer ten zuidoosten van de ontdekking van Sapakara West-1, werd Sapakara South-1 geboord in een waterdiepte van ongeveer 850 meter. Sapakara Zuid trof 30 meter netto olie aan van goede kwaliteit, in een Campano-Maastrichtiaans reservoir.

“We zijn blij met deze nieuwe succesvolle bron in Sapakara South-1, die erg lijkt op de bron die eerder dit jaar in Keskesi werd aangekondigd. Deze herhaalde positieve resultaten bevestigen onze strategie die gericht is op grote hoeveelheden middelen tegen lage ontwikkelingskosten.” verklaarde Kevin McLachlan, Senior Vice President Exploration bij TotalEnergies.

“Als exploitant van het productieve blok 58 moedigt dit ons aan om samen met onze partner onze inspanningen voort te zetten om de middelenbasis uit te breiden, terwijl we de beoordelingsoperaties uitvoeren die zijn ontworpen om een ​​commerciële olie-ontwikkeling aan te tonen.”

De booroperaties worden voortgezet met het boorschip Maersk Valiant. TotalEnergies is de exploitant, met een werkbelang van 50% en Apache met een werkbelang van 50%. Na voltooiing van de Sapakara South -1 put, zal de boorinstallatie verhuizen om de Bonboni – 1 put in blok 58 te boren.

BRON

 

Facebook Comments Box