EZOTI HANDELT LOPENDE PROJECTEN AF | “IK GA IN EEN JAAR NIET TOVEREN”

Foto: Minister van Economische Zaken, Rishma Kuldipsingh.

Er zullen vanuit het ministerie van Economische Zaken, voor het resterend deel van de huidige zittingstermijn van het Kabinet Santokhi, geen nieuwe projecten geïnitieerd worden.

Dit bevestigd minister Rishma Kuldipsingh. Zij zegt zich te zullen concentreren op lopende projecten en zal roeien met de riemen die er zijn. “Ik ga in een jaar niet toveren,” aldus de minister.

Zij wijst onder andere op het stimuleren van kleine- en middelgrote ondernemingen met fondsen van de overheid, zoals het KMO-fonds.

Ook het Suriname’s Growth Enterprise (SURGE) project van de Wereldbank, waarbij er gratis geld wordt gegeven aan ondernemers met goed uitgewerkte en duurzame plannen. Deze projecten zullen onverstoord doorgaan benadrukt de minister. Ook wees zij op de uitdagingen op het prijzenfront en het voorkomen van economische delicten in de handel.

Er zijn verder plannen om een groot toerismeproject op te zetten, gezien de toenemende interesse in Suriname als toeristische bestemming. Minister Kuldipsingh verwees ook naar de jaarlijkse exportbeurs die dit jaar zal worden uitgebreid met een voedsel- en toerismebeurs, om de export van Surinaamse producten te stimuleren.

Naast de genoemde projecten is het ministerie drukdoende met het ondersteunen, trainen en coachen van ondernemers, met name via het KMO-fonds. Er zullen roadshows worden gehouden in alle districten om ondernemers te ondersteunen en te coachen, met als doel de lokale economie te stimuleren.

Het ministerie werkt ook aan het publiceren van alle uitgegeven vergunningen via het internet, waardoor ondernemers in het binnenland niet meer naar Paramaribo hoeven te reizen om hun vergunningen te regelen. Hiermee wordt het aanvragen van vergunningen transparanter en toegankelijker voor ondernemers in het hele land.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: EZ BEREIKT AKKOORD MET BANDENIMPORTEURS: PRIJZEN TWEEDEHANDSE AUTOBANDEN GEREGULEERD

 

 

Facebook Comments Box