OOK LEERKRACHTEN COL MOETEN OP LAST VAN RECHTER TERUG NAAR WERK

Foto: Leerkrachten in actie.

Na een serie van eerdere bonden is het nu de beurt aan leerkrachten die zijn aangesloten bij de vakcentrale COL om op last van de rechter hun werk te hervatten.

Wat begon als een protest tegen de verhoging van de stroomtarieven, kreeg een andere wending toen zij hun acties voortzetten uit onvrede over salariëringen. Het Ministerie van Onderwijs, slaagde erin andere bonden succesvol terug te laten keren naar het werk en heeft nu ook de onderwijsgevenden gesommeerd om deze maandag weer aan de slag te gaan.

Het argument van het MinOWC is dat er geen direct arbeidsconflict is dat een spontane actie rechtvaardigt. De rechter heeft het ministerie in deze kwestie gelijk gegeven. Na het einde van de pinkstervakantie, afgelopen vrijdag, dienen de leerkrachten weer aan het werk te gaan.

De vakcentrale COL heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de uitspraak van de rechter of op de instructies van het ministerie. Het is echter waarschijnlijk dat er binnen de vakbond discussies zullen plaatsvinden over de volgende stappen met betrekking tot hun actiemodel.

Met de terugkeer van de leerkrachten naar de klaslokalen wordt gehoopt dat de rust in het onderwijs snel zal terugkeren en dat de aandacht kan verschuiven naar het vinden van duurzame oplossingen voor de bredere kwestie van de stroomtarieven die het land al geruime tijd teisteren.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: LEERKRACHTEN, POLITIE EN AMBTENAREN SLUITEN ZICH AAN BIJ STAKINGSACTIE C-47

 

Facebook Comments Box