NIEUWE WET REKENT OOK AF MET VERWENNERIJ EX-MINISTERS

Foto: Het Assembleelid voor de VHP, Niesha Jhakry.

De huidige pensioenregeling voor ministers, die hen na slechts één jaar dienst volledige pensioenrechten geeft, wordt binnenkort grondig herzien.

De aangepaste wetgeving, die momenteel in behandeling is in De Nationale Assemblee (DNA), moet een einde maken aan deze royale regeling.

Artikel 6 lid 1 van de wet Geldelijke Voorzieningen Ministers en Onderminister zal zodanig worden gewijzigd dat hoge politieke ambtsdragers die ten minste één jaar het ambt van minister of onderminister hebben vervuld, voortaan een pensioen van 10% per jaar voor elke maand dat zij het ambt hebben vervuld, zullen ontvangen.

Dit zal oplopen tot een maximum van 100% van het salaris. Parlementariër Niesha Jhakry (VHP) heeft tijdens een vergadering in DNA haar ongenoegen geuit over de huidige pensioenregeling voor ministers. Ze is blij met de voorgestelde wijzigingen. “Dat wil zeggen, wil je 100% van je pensioen genieten, dan moet je ten minste tien jaar hebben gediend als minister,” verklaart Jhakry. “We horen heel vaak dat de samenleving niet meer wil betalen voor ministers die maar kort hebben gediend, die slechts een jaartje hebben gezeten,” aldus Jhakry. Zij ziet dat met de aangepaste wet de wens van de samenleving in vervulling gaat.

Met deze wijziging wordt de praktijk waarbij ministers na slechts één jaar volledige pensioenrechten kregen, afgeschaft. “Dus wat je had gedacht binnen een jaar te krijgen, sorry, dat wordt afgeschaft. Je moet daarvoor keihard tien jaar lang werken. Is toch goed?” verduidelijkt Jhakry in haar presentatie tijdens de behandeling van de wet in DNA.

UNITEDNEWS

 

 

 

Facebook Comments Box