FLY ALL WAYS BEGINT VLUCHTEN TUSSEN GUYANA EN CANADA

Foto: De inaugurele vlucht van Fly Always, AU8600, landde dinsdag net na 16.00 uur op de internationale luchthaven Cheddi Jagan, Timehri.

Suriname’s vliegmaatschappij Fly All Ways heeft een aanvang gemaakt met een reguliere lijndienst tussen Guyana en Canada.

De inaugurele vlucht, AU8600, landde dinsdag net na 16.00 uur op de internationale luchthaven Cheddi Jagan, Timehri. Dit is mogelijk via een charterovereenkomst die Canada Jetlines heeft gesloten met Fly Allways Airlines. Hoewel Fly All Ways al vluchten in Guyana aanbiedt, was het bedrijf al enkele maanden in gesprek met de Guyanese autoriteiten voordat goedkeuring werd verleend voor de route Canada/Guyana. Wekelijks zullen twee vluchten worden uitgevoerd.

Het gaat om rechtstreekse vluchten met een tankstop in de Dominicaanse Republiek, indien nodig, met behulp van een Airbus A320-vliegtuig met een capaciteit van 174 zitplaatsen.

Directeur Amichand Jhauw van Fly All Ways stelde kort na aankomst van de inaugurele vlucht in Georgetown dat het bedrijf er naar streeft de samenwerking te zien uitgroeien tot een partnerschap waar iedereen profijt van heeft. “Fly All Ways biedt al een tijdje vluchten van en naar Guyana aan en we zouden graag zien dat deze samenwerking een samenwerking van vriendschap en vriendelijkheid blijkt te zijn en volledige kansen biedt voor alle betrokken partijen”, zei hij.

Foto: Minister van Openbare Werken van Guyana, Juan Edghill, Directeur Amichand Jhauw van Fly All Ways en enkele vertegenwoordigers van Fly Always en de Guyanese regering. 

Minister van Openbare Werken, Juan Edghill, zei tijdens de welkomstceremonie dat de nieuwe toevoeging aan de reisindustrie in Guyana slechts een van de vele interventies is die door de regering worden ondernomen om ervoor te zorgen dat Guyanezen gemakkelijk en comfortabel kunnen reizen. “Deze operatie zal de markt meer opties bieden en het concurrentievermogen op het gebied van vliegtickets garanderen.

We hebben al een andere luchtvaartmaatschappij hun prijzen zien verlagen”, zei hij. Hij voegde eraan toe: “We hebben geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat we alle beschikbare mogelijkheden benutten om nieuwe luchtvaartmaatschappijen in Guyana aan te trekken en erbij te betrekken”.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box