GEEN INTERESSE VOOR BENOEMING NIEUWE PARLEMENTARIERS NPS EN VHP

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het zal Barkatoellah Mohab-Ali (VHP) en Prim Sardjoe (NPS) toch niet lukken om deze zittingstermijn van de regering te kunnen afsluiten als leden van De Nationale Assemblee (DNA).

De bedoeling was dat zij donderdag toegelaten zouden worden, maar de coalitie verleende geen medewerking om dit bewerkstelligen. De coalitieleden bleven massaal weg waardoor er geen quorum was om de twee kandidaten voor tenminste 1 dag te laten dienen als parlementariërs.

De verkiezingen zijn op maandag 25 mei, en zoals het ernaar uitziet mogen Mohab-Ali en Sardjoe ernaar fluiten om zichzelf ex-parlementariërs te kunnen noemen. Het tweetal komt op de plaats van Raymond Sapoen en Dipakkoemar Chitan die namens de PL de verkiezingen van 2015 ingingen onder de vlag van het oppositieblok V7.

Sapoen en Chitan blijven het been stijf houden dat zij de rechtmatige houders zijn van de zetels, en niet de PL of het oppositieblok V7.

Zij mogen rekenen op steun van coalitiepartij NDP met wie er intussen een nauwe samenwerking is. Voor hun geldt dat zij nog net voor het verstrijken van de zittingstermijn van het huidig parlement, zij geroyeerd worden als lid.

UNITEDNEWS