GRONDMINISTER VORSWIJK VERDEDIGT SPRAAKMAKENDE  UITGIFTE SABAKU-PROJECT

De minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), Dinotha Vorswijk, blijft bij haar standpunt dat de juiste procedure is bewandeld rond de uitgifte van percelen op het verkavelingsproject Sabaku Village.

“Als een perceel op de juiste manier en volgens de juiste procedure is uitgegeven, zie ik geen reden om het in te trekken”, zegt Vorswijk. Zij boort hiermee het commentaar van collegaminister Raid Nurmohamed, van Openbare Werken, de grond in.

Volgens Vorswijk zal niets ingetrokken worden op het spraakmakend verkavelingsproject van de overheid. Daar zijn in rap tempo gronden uitgegeven aan partijloyalisten, waaronder twee percelen aan ABOP-fractieleider Josafat Kanape. Vorswijk zegt in de ‘uitgelekte’ brief, gericht aan minister Nurmohamed, duidelijk kenbaar te hebben gemaakt dat GBB niet in de fout is gegaan. Er zou correct zijn gehandeld.

Het Sabaku project valt volgens haar onder ‘collectieve projecten’ van de staat, waarbij de afhandeling van grondpercelen sneller plaatsvindt.

Ook parlementariër Kanape, die formeel woonachtig is in Sipaliwini, heeft niet lang hoeven te wachten op zijn twee enorme percelen in Paramaribo Noord. “Wanneer het gaat om zulke projecten, dan gaat het niet om aanvragen die lang daar liggen. Men hoeft niet zelf in te dienen, waardoor die zaken sneller worden afgehandeld dan de individuele aanvragen. Je krijgt maar één rapportage voor bijvoorbeeld een bepaald gebied van misschien 100 hectare of 50 hectare, omdat het gaat om collectieve projecten van de staat”, stelt Vorswijk in haar onderbouwing voor het doordrukken van de gronduitgifte te Sabaku Project.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box