GUYANA BANG VOOR IMPORT COVID-19 SURINAME

Terwijl in Suriname er bezorgdheid is over de toestroom van coronabesmettingen vanuit Frans-Guyana, bestaat in Guyana dezelfde huivering jegens Suriname.

In Guyana zijn de vorige week 11 personen uit Suriname het land binnengekomen waarvan één achteraf besmet bleek te zijn met het coronavirus. De persoon maakte deel uit van een delegatie bestaande uit 10 Cubanen en een Ier.

De positief geteste persoon is Cubaan. Hij is direct in isolatie geplaatst nadat zijn resultaat bekend werd. Gevreesd wordt dat hij op Guyanees grondgebied, onderweg naar East Coast Demarara waar is hij aangehouden, mensen heeft besmet. Zijn medereizigers zijn afgevoerd naar een quarantaine-instelling.

De Guyanese politiechef Calvin Brutus heeft strenge maatregelen tegen hen in het vooruitzicht gesteld, omdat een reisverbod van kracht is op de Corantijnrivier. De backtrack kent echter meerdere aanmeerplekken, waarvan niet allemaal constant in de gaten gehouden worden.

Door de Guyanese gemeenschap van het grensdistrict Berbice wordt geroepen naar meer grensbewaking. Opvallend is dat in de maanden maart, april en mei er juist vanuit de Surinaamse kant werd geroepen dat de grens met Guyana beter bewaakt dient te worden, aangezien het land, vanwege het aantal coronabesmettingen, een gevaar voor Suriname vormde. Intussen telt Suriname veel meer besmettingen dan Guyana en zijn de rollen nu omgedraaid. Guyana telde tot en met zondag 169 actieve casussen. Bij Suriname staat de teller op 533.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box