HANDELSVOORUITZICHTEN CHINEES NIEUWJAAR GUNSTIG

President Santokhi, ambassadeur Han Jing en genodigden op foto tijdens Chinees Nieuwjaarsviering.

 

Tijdens het Chinees Nieuwjaarsdiner, dat de start van het jaar van de draak markeerde, sprak de Suriname Chinese Business Alliance (SCBA) over de vooruitzichten van een gunstig jaar voor de handel.

Ook de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Han Jing, ziet de toename in de betrekkingen tussen Suriname en China van het afgelopen jaar als een stevige basis voor toekomstige zakelijke relaties.

Het diner, georganiseerd door de SCBA, vond plaats op 10 februari 2024 in de tuin van het Presidentieel Paleis, waarbij president Chandrikapersad Santokhi en zijn echtgenote Mellisa Santokhi-Seenacherry te gast waren.

“De draak symboliseert in de Chinese cultuur voorspoed en groei, en brengt de belofte van geluk. We zijn verheugd te zien dat steeds meer Chinese ondernemers nieuwe zakelijke kansen benutten en actief bijdragen aan de economische ontwikkeling van Suriname,” aldus de ambassadeur. “Tegelijkertijd spelen ze een positieve rol in het handhaven van de sociale veiligheid en het ondersteunen van maatschappelijke doelen.” Hij benadrukte zijn toewijding aan het verder uitbouwen van de relatie tussen Suriname en China.

“Ik ben ervan overtuigd dat Suriname uit de crisis is,” stelde Ma Xingrui, voorzitter van de SCBA. Hij is van mening dat dit jaar, met name door de naderende ontwikkelingen in de olie- en gasindustrie, een jaar van geluk en voorspoed zal zijn voor de handel. “Zodra de economie stabiel is, zullen de investeerders vanzelf komen. Suriname kan met haar vele natuurlijke hulpbronnen goed gebruikmaken van buitenlandse technologie,” aldus de SCBA-voorzitter.

President Santokhi benadrukte dat hij zich met goed beleid zal blijven inzetten voor economische groei voor alle Surinamers.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box