HAUSIL EMOTIONEEL OVER OMSTANDIGHEDEN IN GEVANGENSCHAP

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Voor medeverdachte, Faranaz Hausil, in de geruchtmakende rechtszaak van de Centrale Bank van Suriname CBvS, werd het dinsdag bij de rechtszaak moeilijk om haar emotie onder controle te krijgen.

Nadat rechter Maytrie Kuldipsing een nogal heftig betoog van haar advocaten om haar voorlopige vrijheid toe te kennen had afgewezen en zei terug moest naar de cel, brak zij in tranen uit en deed enkele onthullingen over de omstandigheden waarin zij in gevangenschap verkeerd. “Ik ga nu terug naar mijn cel, geen contact met familie. Als ik straks terug ga is het kleren wassen en weer in de cel, terwijl van Trikt zich vrijelijk kan bewegen en vanaf de poort welkom wordt geheten”. Hausil vertelt emotioneel dat zij al sinds haar aanhouding op basis van Covid regels op de vrouwen afdeling te Santo Boma zeer beperkt is en zij al voor de vijftiende keer in Quarantaine moet. Het spijt haar te moeten zeggen maar heeft zij het idee dat er hier machtsmisbruik aan te pas is.

Hausil die op persconferenties van de bank er altijd goed verzorgd heeft uitgezien, is zichtbaar aangetast door haar gevangenschap en behoorlijk afgevallen.

Volgens haar advocaten is zij volledig onschuldig en zou zij in vrijheid gesteld moeten worden. Niet alleen is hun verzoek om voorlopige invrijheidstelling afgewezen, maar zijn zowel de vervolging als de rechter er niet van overtuigd, dat zij helemaal niets weet van wat zich op de bank heeft afgespeeld. Volgens de verdachte heeft zij juist geprobeerd zaken die fout liepen te corrigeren, nadat zij achteraf op de hoogte werd gesteld.

Rechter Maytrie Kuldip Singh was toch even verast door de emotionele uitbarsting van Hausil en weet niet dat zij steeds in quarantaine wordt geplaatst. Zij vroeg de deurwaarder en haar advocaten deze kwestie nader te onderzoeken en daarvan verslag te doen. Er moet gelijk contact gemaakt worden met de strafinrichting. Hausil kreeg van de rechter toestemming om na de zitting wat tijd door te brengen met haar familie.

UNITEDNEWS