INCIDENT JETBLAST TOERIST SINT MAARTEN LEIDT MOGELIJK TOT SLUITING WEG

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het incident op Sint Maarten, waarbij een toerist om het leven kwam tijdens het vliegtuig spotten, zal mogelijk kunnen leiden tot de sluiting van de verbindingsweg bij het strand, dat meldt de nieuwssite luchtvaartnieuws.nl.

Het zogenaamde ‘insane planespotting’ op Maho Beach in Sint Maarten geniet internationale faam en is een populaire trekpleister voor vele toeristen die dalende vliegtuigen, welke spectaculair laag over het strand vliegen, willen aanschouwen. Een liefhebbende activiteit is om in de hekken te gaan hangen wanneer vliegtuigen vertrekken zodat men als het ware wordt weggeblazen door de jetblast wanneer het vliegtuig op zal stijgen. Op 13 juli van dit jaar werd deze gevaarlijke bezigheid een Nieuw Zeelandse toeriste fataal toen zij met zo een kracht door de jetblast werd weggeblazen dat ze ondersteboven geslingerd werd en met haar hoofd tegen een betonblok sloeg.

De minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu en Infrastructuur op Sint Maarten, Christophe Emmanuel, kwam daarom met een voorstel om de Beacon Hill Road, die aan het uiteinde van de vliegbaan loopt, te sluiten. Daarmee zou het verkeer dat van Maho Beach naar Philipsburg moet, helemaal om de luchthaven heen moeten rijden. Of de sluiting van de weg ook zal leiden tot de sluiting van het strand in de buurt van de vliegbaan is niet duidelijk. “Maar mocht ook het strand verboden terrein worden voor toeristen, dan is Sint Maarten definitief een bijzondere toeristische trekpleister kwijt,” aldus luchtvaartnieuws.nl.

UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY