INDIA STEUNT ZONNE-ENERGIEPROJECT IN GUYANA MET US$ 2,5 MILJOEN

De Export-Import Bank of India (Exim Bank) heeft een overeenkomst gesloten met de regering van Guyana om een door de regering van India gesteunde kredietlijn (LoC) ter waarde van US$ 2,5 miljoen te verstrekken.

Deze financiering is bestemd voor de installatie van een zonne-energiecentrale op Cheddi Jagan International Airport in Guyana.

De overeenkomst bepaalt dat ten minste 75% van de contractwaarde moet bestaan uit goederen, werken en diensten die afkomstig zijn uit India, terwijl de resterende 25% mag worden aangekocht buiten India, afhankelijk van de voorwaarden van het Indiase buitenlandse handelsbeleid.

Volgens de voorwaarden moeten zendingen in het kader van deze LoC voldoen aan de richtlijnen van de Reserve Bank en is er geen agentschapscommissie verschuldigd voor export in verband met deze overeenkomst. Exporteurs mogen echter wel hun eigen middelen of hun deviezenrekeningen gebruiken voor de betaling van commissie in vreemde valuta, mits de regelgeving dit toestaat.

De overeenkomst bepaalt dat de uitbetaling in het kader van de LoC moet plaatsvinden binnen 48 maanden na de geplande voltooiing van het project. Dit initiatief onderstreept het engagement van India om infrastructuur voor hernieuwbare energie in het buitenland te ondersteunen en tegelijkertijd de bilaterale banden en economische samenwerking met Guyana te bevorderen.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box