CARICOM’S TASKFORCE VOOR LANDBOUW GAAT TEGENSLAGEN NA DE ORKAAN BERYL AANPAKKEN

Fotocompilatie: CARICOM-voorzitter en president van Guyana, Irfaan Ali, met op de achtergrond de ravage die orkaan Beryl heeft aangericht op Jamaica.

CARICOM-voorzitter en president van Guyana, Irfaan Ali, zegt dat CARICOM’s Ministeriële Task Force voor landbouw is gevraagd een strategische bijeenkomst te beleggen om de tegenslag voor de sector in de nasleep van de orkaan Beyrl aan te pakken.

In een live-uitzending zei Ali dat de impact van orkaan Beryl op het Caribisch gebied rampzalig is geweest en dat op sommige eilanden de landbouwsector volledig is weggevaagd, wat resulteerde in een directe tegenslag voor de visie van de regio om de voedselimportrekening tegen 2025 met 25 procent te verlagen.

Om de situatie aan te pakken, zei hij dat een “alomvattende” analyse nodig is van de impact in de getroffen landen. Ali zei dat de ministeriële taskforce tijdens de geplande bijeenkomst strategisch zal kijken om vooruit te komen.

Ali, die binnen CARICOM verantwoordelijk is voor de landbouw, zei dat de taskforce ook ideeën zal onderzoeken over hoe de eilanden kunnen herstellen, technologie beschikbaar kunnen maken en snel renderende variëteiten kunnen planten om wat inkomsten te garanderen aan de boeren.

De taskforce zal ook de prijsstabiliteit bespreken en de cruciale middelen die nodig zijn om deze aan de getroffen eilanden te kunnen leveren en verdere gevolgen op het niveau van de huishoudens te voorkomen.

“Er zijn al enkele gedachten en initiële ideeën gedeeld met collega’s en de voorzitter van de ministeriële taskforce voor landbouw. Hiermee willen we snel de benodigde belanghebbenden en middelen mobiliseren om de grote tegenslag door Beryl aan te pakken, die ons ’25 tegen 2025′ actieplan bedreigt,” zei Ali.

De CARICOM-voorzitter zei dat hij ook van plan is om vanaf een vroeg stadium de tussenkomst van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) en de Europese Landbouwcommissie (ECA) te vragen om boeren te helpen en met de regio samen te werken.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: PRESIDENT SANTOKHI: STEUN AAN CARICOM EN PRIORITEIT VOOR GRONDENRECHTEN

Facebook Comments Box