INTERNATIONALE BOORBEDRIJVEN DOMINEREN EN BECONCURREREN LOKALE BEDRIJVEN IN LATIJNS-AMERIKA

Foto: Het halfafzinkbare Noble Discoverer platform. | Bron: OilNow.gy

Westwood Global Energy Group onthult dat de top 10 internationale boorbedrijven maar liefst 29% van de boorplatformen in Latijns-Amerika beheert. Valaris, Noble en Borr Drilling voeren de ranglijst aan met elk zeven platforms in de regio.

Noble concentreert zich met name op Guyana, waar vier boorschepen eind vorig jaar actief waren. Vijf van de 15 boorschepen in de vloot van Noble zijn momenteel gecontracteerd voor exploratie- en ontwikkelingswerkzaamheden in het bekken voor de kust van Guyana en Suriname.

Volgens een vloot rapport van Noble daterend van 6 mei, worden vier schepen ingezet door ExxonMobil in het Stabroek-blok en één door Petronas in Blok 52 van Suriname.

Daarnaast beschikte Noble over een halfafzinkbaar platform voor de kust van Colombia, een boorschip voor Trinidad en Tobago en een tweede halfafzinkbaar platform dat zich voorbereidt op een campagne in Suriname in 2024.

Borr Drilling heeft zijn zeven jack-up boorplatforms, allemaal actief voor de Mexicaanse kust. Valaris spreidt zijn activiteiten breder uit met vier boorschepen voor de kust van Brazilië, één jack-up platform voor Mexico en twee voor Trinidad en Tobago.

De markt wordt echter gedomineerd door lokale spelers. In Brazilië exploiteert Constellation Oil Services zeven platforms en Foresea zes. Transocean, de grootste onder de top 10 bedrijven, beheert vijf platforms in Brazilië. In Mexico beschikken lokale aannemers Perforadora Central en Borr Drilling elk over zeven eenheden, terwijl Perforadora Mexico vijf platforms in bedrijf heeft.

Westwood merkt op: “Er is een sterke voorkeur om met lokale bedrijven te werken, waardoor het voor internationale spelers lastig is om hun aanwezigheid uit te breiden.”

Ondanks de lokale concurrentie biedt de groeiende vraag naar offshore-boringen in Latijns-Amerika toch kansen voor internationale aannemers om hun activiteiten in de regio uit te breiden.

REGIO

GERELATEERD AAN: NOBLE CORPORATION ACTIEF IN HET SURINAME-GUYANA BASIN

Facebook Comments Box