KENNISKRING: DE MOGELIJKE EFFECTEN VAN DE VALUTAWET!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

KennisKring zal in verband met de avondklok en de Corona Covid19! maatregelen haar april meeting virtueel houden. Op dinsdag 7 april a.s. zal de discussie avond gaan over ”de mogelijke effecten van de valutawet!”

De gastsprekers zijn Hans J. W. Moison, register accountant en oud directie lid van de Surinaamsche Bank, DSB die vanwege het (5 uren) zomer tijdsverschil, een video boodschap zal uitspreken. De voorzitter van de Vereniging van Economisten, VES, drs. Winston Ramautarsing, agro econoom en Bryan Renten, de voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, zullen mede gastsprekers zijn alsook Dr. Mr. Ir. Viren Ajodhia, consultant die het juridisch deel zal belichten.

Er is veel te doen geweest sinds de aanname van deze Valuta wet. Vele actoren hebben te kennen gegeven niet de juiste stukken vooraf te hebben ontvangen en dat men op het laatste moment een andere wet heeft doorgedrukt. De politiek, het bedrijfsleven, de cambios, de vakbeweging, economen en diverse deskundigen hebben hun kritiek geuit dat deze wet niet zal werken en de koers ook niet zal terugdringen. Het beoogde doel om de transactie kantoren middels een apart in te stellen orgaan te controleren zal ook niet werken zegt de leiding van de centrale bank die vindt dat de wet de bestaande bankwet doorkruist in haar wettelijke bepalingen als toezichthouder op financiele instellingen en het verzekeringswezen. Enkele rechtszaken zijn aangespannen door zowel de ASFA, VSB als enkele banken.

De DSB heeft zich om “ vage” redenen terug getrokken. Een ieder begrijpt het belangen- en politiek spel vooral naar de verkiezingen toe. Wie geen boter op zijn kop heeft vreest geen represaille van zowel het ministerie van Financien als van de moederbank.  Gesprekken met de DNA beloven dat er “amandements” wijzigingen komen vanwege de principiele protesten en het nattevinger werk. De samenleving die het al zo moeilijk heeft met de enorme prijsstijgingen, het Corona virus, de bussen die niet rijden, de lange rijen bij Chotelal en de stijgende zwarte markt koers waarop men nu aangewezen is, ziet ook hun werk en brood in rook opgaan. Daarnaast ook de burgerlijke ongehoorzaamheid in Paramaribo Zuid die boekdelen spreekt en onsinziens ook gezien dient te worden als een vorm van ontevredenheid, armoede en uitzichtloosheid van die gezinnen.

De gastsprekers zullen de updates met de samenleving delen. Deze discussie is ook live via Youtube &  Trishull Broadcasting network radio kanaal 90,5 FM en RV kanaal 20.6 te beluisteren.

Om deel te nemen aan de discussie moet men op de laptop of smartphone de zoom applicatie downloaden. De meeting link is: *https://zoom.us/j/978948603?pwd=TVl5RlJNN1dvQXhiTnBDYWNyc3N4QT09 , de Meeting ID: 978 948 603 en het Wachtwoord: 057095. Als u geen toegang meer heeft tot zoom kunt u het volgen via *RCFA YouTube Live Stream * : https://youtu.be/K-a4OZWNQAM. Deze virtuele avond is mogelijk gemaakt dankzij de technology hosted by RCFA Webinars www.rcfa.com.

PERSBERICHT | KENNISKRING