KIRPALANI VRAAGT BEGRIP VOOR PIJN EN VERDRIET FAMILIE VAN TRIKT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Vijay Kirpalani, regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname betreurt de wijze waarop de in ongenade gevallen ex-governor, Robert-Gray van Trikt wordt bejegend in de media.

Hij praat over een vergruizing van de man, terwijl die, in de tien maanden dat hij aanzat als governor, ook een waardige bijdrage heeft geleverd aan het financieel-monetair beleid. “Laten we beseffen dat ook de gewezen governor een familie heeft, een gezin en kinderen heeft en dat we niet meer pijn veroorzaken dan de persoon in kwestie zijn familie ondergaat. Dat zou elk van ons kunnen overkomen, en het is onze taak om met deze verantwoordelijkheid ook om te gaan”, zegt Kirpalani die ook eraan heeft meegewerkt om het strafrechtelijk onderzoek tegen van Trikt op te starten. Echter vraagt hij begrip voor vrienden en familie van de ex-governor die het behoorlijk moeilijk zouden hebben.

De regeringscommissaris zegt dat er voldoende redenen waren om een klacht in te dienen tegen van Trikt, maar de bedoeling was ook niet om een aanslag te plegen op zijn persoonlijke integriteit en van zijn naasten.

“Er waren berichten van gevlucht. Dat is allemaal niet waar. De gewezen governor was altijd bereikbaar en heeft in feite op elk verzoek gevolg gegeven, welke gevraagd is”, aldus Kirpalani.

Het begon allemaal met het vraagstuk van de twee dure auto’s die door de toenmalige governor zijn aangekocht. Daarvoor was er ook een spanningsveld tussen van Trikt en de Raad van toezicht omtrent een aantal andere zaken. Een ingesteld onderzoek bracht bedenkelijke contracten met consultants aan het licht, dus vond de Raad van Toezicht het de hoogste tijd om van Trikt te vragen een stap terug te doen. “De governor was thuis op ons verzoek. Er was nooit schorsing of sanctie. Hij is vrijwillig met verlof gegaan.”

UNITEDNEWS