“NIET DE WINKELIER MAAR CAMBIO’S HET PROBLEEM”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto: Voorzitter Consumentenkring Albert Alleyne

Als het van de Consumentenkring afhangt, zou het fenomeen van geldwisselkantoren, afgeschaft moeten worden.

Schaarste aan deviezen en opdrijving van de wisselkoers, met alle gevolgen van dien voor de winkelprijzen, wordt volgens voorzitter Albert Alleyne vooral door cambio’s in de hand gewerkt. De bevoegdheden zouden weer aan de banken gegeven moeten worden voor wat betreft het valutabeleid.

“Ik heb altijd geroepen van: sluit die cambio’s! Want dat is volgens mij de oorzaak van het probleem”, stelt de voorzitter van de Consumentenkring.

Hij is van mening dat niet de kleine winkeliers de oorzaak van het probleem zijn, omdat zij gedwongen worden om tegen aangepaste prijzen hun koopwaar aan te schaffen. Deze winkeliers wordt als eerste geconfronteerd met hoge prijzen als gevolg van gestegen wisselkoersen. De groep zou in eenheid moeten optrekken en weigeren om de aangepaste prijzen te betalen. “Als die winkelier weigert om het product te kopen, dan denk ik dat wij dus een oplossing inzicht hebben, want die importeur/distributeur, die zomaar zijn prijzen verhoogd, gaat ermee blijven zitten”, meent Alleyne.

Ideaal is een goede samenwerking tussen consument en winkelier om de handel in bepaalde goederen naar een laag pitje terug te brengen dan wel te schorsen als die plots een prijsaanpassing ondergaan vanwege koersstijgingen. “Vervelender is dat wanneer die koers omlaag gaat, hij die prijs niet omlaag brengt. Dan moet daar de Economische Controle Dienst inkomen.”

UNITEDNEWS