LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN HELPEN BIJ EVACUATIE CANADESE STAD WEGENS NADERENDE BOSBRAND

Foto: Luchtvaartmaatschappij Air Canada heeft vliegtuigen ingezet bij de evacuatie voor getroffenen van de stad Yellowknife | Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Alle inwoners van Yellowknife in de Northwest Territories in Canada verlaten de stad met de auto of nemen het vliegtuig, na een eerder afgegeven evacuatiebevel.

Een natuurbrand trekt langzaam naar de stad en bevindt zich momenteel 15 kilometer ten noordwesten van Yellowknife.

Onder meer luchtvaartmaatschappij Air Canada helpt bij de evacuatie. De maatschappij zette vrijdag een extra Boeing 737 in, om zoveel mogelijk mensen te evacueren. Op de vluchten gelden iets andere regels dan normaal. Reizigers mogen huisdieren meenemen en hebben zoals gebruikelijk geen identiteitskaart nodig. Ook Westjet en Canadian North helpen bij de evacuatie.

Yellowknife is de hoofdstad van de Northwest Territories en telt ruim 20.000 inwoners. Volgens de autoriteiten kan de brand zaterdag de buitenwijken bereiken als er geen regen valt. De burgemeester van Yellowknife zei dat speciale teams bomen in de buurt van de stad omzagen in een poging het verspreiden van de vlammen te belemmeren.

De minister van Territoriaal Milieu Shane Thompson zei dat het evacuatiebevel woensdag laat was uitgevaardigd om mensen de tijd te geven weg te gaan voordat het weer slecht werd.

WERELDNIEUWS

 

Facebook Comments Box